Amorim mg három évig az ETO-é

2016.03.03. 11:26

A brazil Eduarda Amorim további három évig a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát erősíti, míg Kovacsics Anikó a nyáron távozik a Ferencvároshoz, írja az MTI.

Amorim mellett Heidi Löke és Tóth Gabriella is hosszabbított. A távozók között van Linn Sulland is.

A klub három évre szerződést hosszabbított a balkezes átlövő Planéta Szimonettával, aki egyúttal kölcsönszerződés keretében a jövő szezontól a Thüringer HC csapatában szerepel.

Új kéziszabályok

A kapusok helyett pályára lépő mezőnyjátékosokra, a sérült játékosokra, a passzív játékra és a kirívó szabálytalanságokra, illetve sportszerűtlenségekre vonatkozó új szabályokat léptet életbe július elsejétől a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF).

Az IHF jelentése szerint a jövőben azok a mezőnyjátékosok, akik kapus helyett lépnek pályára, nem szerzik meg a kapusok jogköreit, azaz például az eddigiektől eltérően nem léphetnek be a saját büntetőterületükre. Ha ezt mégis megteszik, akkor az ellenfél hétméterest dobhat. A kapust váltó játékosnak nem lesz kötelező megkülönböztető mezt viselnie.

Azt a játékost, akit a pályán kezel az orvosi stáb, le kell cserélni, és csak csapatának harmadik támadása után térhet vissza. Ez a passzus nem vonatkozik az ápolásra szoruló kapusokra.

A passzív - azaz nem gólra törő - játék esetén a bírói karjelzés után a labdát birtokló együttes számára maximum hat passz engedélyezett, ám előbb is elvehető tőle a labda, például, ha a mezőnyjátékos hátradobja a kapusának a labdát.

A sárga és piros lapok mellett bevezetik a kék kártyát. Ez azt szolgálja, hogy egyértelmű legyen: olyan kirívó szabálytalanság vagy sportszerűtlenség történt, amely a kiállítás mellett még írásbeli jelentést és fegyelmi eljárást is von maga után.