Bodó Richárd Szegeden kézilabdázik tovább

2016.03.07. 14:42

A MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Bodó Richárd. A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a Tatabányáról nyáron érkező 22 éves válogatott balátlövő három plusz egy évre kötelezte el magát, írta az MTI.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, régóta követték figyelemmel a játékos pályafutását, Bánhidi Bence és Bóka Bendegúz után ő a harmadik magyar tehetség, akit sikerült megszerezniük.

A mátészalkai születésű Bodó a Dunaferrben debütált az élvonalban, 2011-ben igazolt Tatabányára. Eddig 144 NB I-es meccset játszott, 479 gólt szerzett, ami 3,3-s átlagnak felel meg. Az idei szezonban 22 meccsen 106 gólt dobott, az elmúlt idényben volt a legeredményesebb, 148 gólt lőtt. Bodó 2014-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, tagja volt a lengyelországi Európa-bajnokságon szerepelt csapatnak.

A Szeged a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére készül, a magyar csapat a német Kiellel találkozik majd, az első meccset jövő héten rendezik Szegeden.