A Veszprém kapta a második legkevesebb gólt

2016.03.09. 15:32

Az MVM Veszprém kapta a második legkevesebb - 14 mérkőzésen 364 - gólt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az erősebbik ágon.

Az európai szövetség honlapján közzétett statisztikából kiderül, az előző kiírás döntősénél csak a német Rhein-Neckar Löwen kapott kevesebb gólt, szám szerint 353-at.

A lőtt gólok tekintetében a MOL-Pick Szeged a hetedik 404-gyel, a Veszprém a nyolcadik 402-vel. Ebben a francia PSG volt a legeredményesebb 442-vel.

Az összes meccs közül a horvát PPD Zagreb és a Veszprém összecsapásán esett a harmadik legkevesebb találat, összesen 41 (Zagreb-Veszprém 20-21), míg ezt a találkozót látták a helyszínen a legtöbben, 15 200-an, holtversenyben a Zagreb-PSG meccsel.

A góllövőlistát a PSG dán átlövője, Mikkel Hansen vezeti 107 találattal. A Szeged szlovén légiósa, Dean Bombac 90-nel a harmadik, a tavalyi és tavaly előtti győztes veszprémi szerb, Momir Ilic 78-cal a hatodik.

A megszerzett pontok alapján a PSG volt a legjobb (24), a Veszprém és a címvédő Barcelona 23-23-mal a második.

A hazai mérleg alapján a Veszprém és a PSG a legeredményesebb, mindkettő százszázalékos eddig otthon.

Az állva maradt 14 csapat közül három képviseli Németországot, kettő Magyarországot, Franciaországot és Lengyelországot, egy-egy klub érkezett Spanyolországból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Macedóniából és Ukrajnából.

Négy korábbi bajnok van még versenyben: a Barcelona (8-szoros győztes), a Szegeddel nyolcaddöntőző THW Kiel (3), valamint a Flensburg-Handewitt (1) és a Montpellier (1). A Veszprém és a Zagreb szerepelt már fináléban a legrangosabb kupában.

A tavalyi 16 nyolcaddöntősből tizenkettő idén is érintett, új a kieséses szakaszban a fehérorosz Meskov Breszt, valamint a Veszprémre váró Zaporizzsja.