Spanyol irányítója nélkül megy a BL-ért a Veszprém

2016.05.01. 18:36

Sorrendben harmadszor is a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének résztvevője lett az MVM Veszprém.

Hazai pályán elég volt egy 30-30-as döntetlen a macedón Vardar Szkopjéval szemben a magyar bajnoknak, miután idegenben három góllal győzték le riválisukat.

A veszprémiek spanyol irányítója, Chema Rodriguez a meccs előtti bemelegítésnél megsérült, és mostanra kiderült, 4-6 hetes kihagyás vár rá. Lékai Máté jól helyettesítette, az izlandi Palmarssonnal pedig lényegében három átlövős játékra is képes lehet a csapat.

A másik három rivális: Kiel, Kielce, PSG.

A német Kiel a tavalyi győztes Barcelonát verte - a németek jó formába lendültek, de tavaly már a magyarok nyertek -, a Dujsebajev által irányított Kielce egy góllal múlta felül a tavaly előtti győztes Flensburgot.

A PSG a magabiztos idegenbeli győzelem után hazai pályán már egy döntetlennel (32-32) is megelégedett a horvát Zágrábbal szemben. Az arab pénzen megerősített franciák újoncok a kölni fináléban, mert az előző két évben éppen a magyarok álltak az útjukba.

A szakemberek egyértelműen a Veszprémet tartják a favoritnak, a szavazáson simán nyert a magyar bajnok. Kedden délben kiderül, melyik csapat lesz az ellenfél.

Tavaly a spanyol szélső, Christian Ugalde esett ki az utolsó pillanatban, mert eltörte a kezét.