Erősebb csoportot nem kaphatott volna a Győr

2016.07.01. 13:34

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását pénteken kora délután készítették el.

Az idei döntőben hetesekkel elbukó Győri Audi ETO KC keményebb ellenfeleket nem is kaphatott volna. És ez most egyáltalán nem túlzás, hiszen mindegyik kalapból a legerősebb rivális érkezett.

A második kalapból a címvédő CSM Bukarest a legkomolyabb rivális, a harmadikból a dán Midtjylland vívta ki ugyanezt a jelzőt, a negyedikből pedig messze az orosz Rosztov Don volt a legjobb.

Két gyengébb meccs elég ahhoz, hogy nagyon küzdeni kelljen a továbbjutásért. Még ha az első három csapat tovább is jut, akkor is nagyon kemény csata vár a Győrre, mert a pontokat továbbviszik a középdöntőbe.

A Ferencváros a Vardarral, az orosz Asztrahanocskával és egy selejtezős riválissal került össze. A selejtezőből valószínűleg a német Lipcse érkezik hozzájuk.

Férfiak:

A döntőt a Győrhöz hasonlóan hetesekkel elbukó Telekom Veszprém az első kalapból várta a sorsolást, és először azt tisztázták, hogy az A-csoportba került.

A veszprémieknek sem kedvezett a szerencse, mert kőkemény csoportba kerültek, elég csak a németet megemlíteni, de a spanyol bajnok valamint az egyre izmosodó francia PSG sem könnyíti meg a csoport első helyének megszerzését. A csoportelső közvetlenül a nyolc közé jut.

  • A-csoport: Veszprém, Barcelona, PSG, Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel), Flensburg, Schaffhausen, Kiel
  • B-csoport: Löwen, Kielce, Vardar, Zágráb, Meskov Breszt (fehérorosz), Pick-Szeged, Celje, Kristianstad