A forduló védése is a győztes Veszprémé

2016.10.01. 19:22 Módosítva: 2016.10.01. 19:36

A Telekom Veszprém 32–26-ra legyőzte a svájci  Kadetten Schaffhausent a kézilabda Bajnokok Ligájában a 2. körben. A sima győzelem ellenére voltak a meccsnek olyan időszakai, amikor szorosabbá tudták tenni az eredményt a svájciak. Az ellenfélnél játszott Császár Gábor.

Otthon a Veszprémnek ez volt a BL-ben az első meccse. A második félidőben Alilovic hatalmas védése feltehetően a forduló védése lesz. Egy kapufáról kipattanó lövés az ellenfélhez érkezett, de Alilovic odaért és védeni tudott.

Hatalmas védés

Veszprémben bátran kezdett az esélytelenebb Schaffhausen, és Császár remek passzaival az 5. percben 2-1-re vezetett, írja tudósításában az MTI. A svájciak előnye továbbra is megmaradt, és közel tíz percbe tellett a hazaiaknak, mire fordítottak (5-4).

A védekezés egyik oldalon sem volt jó, rengeteg gól esett, majd a Veszprém negyedóra után 9-6-ra ellépett, időt kért a Schaffhausen. Amikor emberelőnybe kerültek a vendégek, ledolgozták a hátrányukat (11-11), és a folytatásban is jól tapadt a svájci együttes, így csak az utolsó másodpercben szerzett gólnak köszönhetően vonulhatott el pihenőre előnnyel a Veszprém.

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a magyar bajnok, ám 18-16-os vezetéssel jött ki ebből a szakaszból. Renato Sulic két ziccert is rontott, de aztán 22-18 lett az állás, amikor időt kértek a leblokkoló vendégek. Negyedórával a vége előtt az egyenlítésért támadtak. Ez azonban elmaradt, és megint a Veszprém jött lendületbe. Még a hajrá előtt időt kért a Schaffhausen, viszont ekkor már jól védekezett a Veszprém.

A Veszprém egy hét múlva a lengyel Wisla Plock vendége lesz.

  Lövések (százalékban)   68 60  
 Védések    34 14  
 Emberelőnyben gól   4 8  
Emberhátrányban    2

A meccs után Javier Sabate, a veszprémiek edzője azt mondta, nincs könnyű meccs az idén a BL-ben. Meg kell nézni kell a többi meccset, mindegyik nagyon nehéz. Nagyon örül, hogy nyertek, most pihenniük kell, aztán kedden SEHA-mérkőzés következik a Celje ellen. Szerinte az idén nagyon nehéz szezonra számíthat, aki hibázik. 

Nagy László azt mondta, kicsit nyögvenyelősre sikeredett ez a meccs. Az első félidőben 15 gólt lőttek, a másodikban is közel ennyit, ami azt jelenti, hogy alapvetően nem voltak rosszak a támadásban, de védekezésben és a kapusteljesítmény volt gyengébb a vártnál. „Akartunk, de megelőztek a lövésekkel, nem tudtuk azt az iramot diktálni, amit szerettünk volna".