Montenegrói Eb-győztes kézist igazolt a Ferencváros

2016.10.10. 18:09

A Ferencváros női kézilabdacsapatába igazolt Marija Jovanovics olimpiai ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes átlövő. A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 30 éves játékos a sikeres orvosi vizsgálatot követően egy évre szóló szerződést írt alá, írta az MTI.

Jovanovics eddigi pályafutásának legnagyobb sikere a 2012-ben Londonban megszerzett olimpiai ezüstérem, valamint a Belgrádban begyűjtött Eb-aranyérem. Az előző idényben a francia Issy-Paris Hand játékosa volt, de korábban a Buducnost Podgoricával és az Oltchim Valceával is a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott.

"Szerettünk volna erősíteni a csapaton, mert komoly erőpróbák előtt állunk mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren. Hosszú ideje kerestük azt a játékost, aki valós előrelépést jelent együttesünk számára, és úgy vélem, Marija Jovanovic személyében most megtaláltuk" - mondta Bognár László, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a BL nevezési határidejének lejárta előtt elküldték a szükséges papírokat az európai szövetségnek, tehát Jovanovics már Szkopjéban is pályára léphet.

Az FTC péntek este a macedón Vardar vendégeként kezdi meg szereplését a BL csoportkörében.