Kapuralövés az, ha az ég felé dobják a labdát?

2016.12.09. 11:24

A női kézilabda-Európa-bajnokságon Hollandia vitatható módon győzte le Franciaországot 18-17-re. Az utolsó másodperceket nem túl sportszerűen pörgették le.

A hollandok be akarták biztosítani a győzelmüket, ezért az edzőjük időt kért akkor, amikor alig több mint tíz másodperc volt hátra. Egy feladatuk volt, meg kellett tartaniuk a labdát. A franciák természetesen kitámadtak, hogy megszerezzék a labdát. A hollandok kapkodni is kezdtek, végül Nycke Groot félpályáról jó magasan kihajította a pályáról a labdát négy másodperccel a vége előtt.

Ezzel meg is lett a győzelem, mert mire a francia kapushoz került a labda, már le is fújták a meccset. A franciák protestáltak, mert szerintük Groot sportszerűtlen volt, hiszen bárki láthatta, nem a kapura dobott, csak az időt akarta húzni a magasra hajított labdával, ezért piros lap járt volna neki, és a franciák jöhettek volna ezután.

A bírók azonban nem láttak sportszerűtlenséget, ezért nem alkalmazták ezt a szabályt. A csapatnak aztán Groot is elismerte, veszélyes döntést hozott. „Láttam a pánikot a szemükben."