Nagy verést kapott a románoktól, nem juthat tovább a magyar kéziválogatott

2016-12-11T180244Z 235939556 RC114FE4B610 RTRMADP 3 HANDBALL-WOM
2016.12.11. 20:34 Módosítva: 2016.12.11. 23:51

Norvégia hibátlan maradt, nem lehetünk érmesek

A magyar válogatott Románia elleni találkozóját követően rendezték meg a Norvégia-Dánia mérkőzést a női kézilabda Eb középdöntőjének II. csoportjában. A mérkőzést az Európa-bajnokságon hibátlanul teljesítő norvégok nyerték 22-20 arányban, két győri játékos, az 5 gólos Nora Mörk, illetve a 40 százalékos hatékonysággal védő Kari Aalvik Grimsbö vezérletével. Az eredmény egyben azt jelenti, hogy a hátrelévő két fordulótól függetlenül a magyar válogatott már biztosan nem juthat be az elődöntőbe.

A magyar női kézilabda-válogatott a héten csalódást keltő kezdés után pénteken hatalmasat küzdve kiharcolta a továbbjutást a svédországi Európa-bajnokságon. A középdöntőben Románia, Norvégia és Oroszország az ellenfelek, vasárnap a románok érkeztek.

A román válogatottat alaposan felkészítette a mostani kapitány, az évekig a Győri Audi ETO-nál edzősködő Ambros Martín, és ennek megfelelően a román csapat lerohanásaival a 4. percben már 4-2-re vezettek. Látni lehetett, hogy a románok sztárja, Neagu és Manea is jó napot fogtak ki.

Szembetűnő volt a különbség, hogy míg a román kapusnak sikerült lövéseket védenie, addig a magyar kapuban Kiss Éva csak akkor fogott labdát, ha a hálóból szedte ki. 4-3 után egy nagy szériát fogtak ki a románok, amelynek az első magyar időkérés próbált véget vetni, akkor 9-5-re vezettek. Triscsuk gólja után azonban ismét Neagu lőtt. A magyarok kaput sem találtak, a szélsőknek pedig ma semmi nem jött be.

Az első félidőnek 15-9-es román előnnyel lett vége, ekkor emberhátrányban voltak az amúgy sportszerű meccsen. A románok a második félidőt ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták, hogy az emberelőnyünket kiegyenlítsék, lehozták a támadásuknál a kapust, és máris 18-9-re elhúztak. Neagu továbbra is megállíthatatlan volt, miközben mi egyetlen hetest sem kaptunk, a románok már az ötödiket lőhették, ebből Buceschi négyet be is lőtt, az ötödiket azonban Kiss kivédte 19-11-nél.

Ezután néhány perc magyar fölény alakult ki, magyar gólokkal, közte egy egész pályással, amíg vissza nem ért a lehozott kapusuk, ami megzavarta a románokat annyira, hogy egy buta hiba miatt többen maradtak fent a pályán, mint ami szabályos, így kiállítás következett és két újabb magyar gól. 20-14 volt régen a legszűkösebb különbség, de Neagut továbbra sem tudta tartani a magyar csapat. Őrá az utolsó tíz percre már nem is volt szükség, a magyarok csak azon igyekeztek, hogy tíz gólon belül maradjanak.

Lehoztuk a kapust, aztán már csak felváltva érkeztek a gólok, a magyar csapat is kapott egy hetest, ezt Görbicz még értékesítette, majd egy gólváltás után az utolsó percben hiába támadtunk, lövésig már nem jutott el a csapat. A 29-21 nagy különbség, de a meccset elnézve teljesen korrekten mutatja a két csapat közötti különbséget még úgy is, hogy a magyar csapatból sokan sérülés miatt nem lehettek jelen.

A következő meccset kedden 18.30-tól az ellen a Norvégia ellen játssza a magyar csapat, amely a románokat legyőzte.