Időn túli hetessel mentett pontot az olimpiai bajnok Dánia

2017.05.04. 21:46

A magyar férfi kézilabda-válogatott a januári világbajnokságon nagy bravúrral győzte le az olimpiai bajnok Dániát, most Budapesten Európa-bajnoki selejtezőn találkozott a két csapat.

Álomszerűen kezdett a magyar csapat, 5-2-re ellépett öt perc után, a 24. percben pedig már 13-8 volt a különbség. Öt góllal utána egyszer sem vezettünk, a dánok az első perc után az ötvenedik percre értek utol bennünket. (21-21) Mint oly sokszor, az utolsó 10 perc ezúttal is új meccset hozott.

Mivel a következő magyar támadás sikertelen volt, a dánoké ellenben tökéletes, átvették a vezetést is.

Lékai egyenlített, Vilovskit érthetetlenül kiállították, a nagy kedvvel játszó és pontosan célzó Jamali ellenben rögtön labdát szerzett, Ligetvári hetest és kiállítást harcolt ki. Császár belőtte, ezzel 23-22 lett ide.

Söndegaard találatára Balogh a félpályáról válaszolt, ahogy a vb-n is kihasználta, hogy még nem koncentrált teljesen a kapuba visszaérő kapus, és besurrant a lábánál a labda a kapuba.

Söndegaard megint egyenlített, Juhász a szélről beljebb lopakodott, és fontos gólt vágott a jobb felsőbe.

Az utolsó 3 percre 25-24-gyel vágott neki a két csapat, és az utolsó 5 másodpercig tökéletesen védekeztünk, akkor azonban a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy Nagy László szándékosan nem hagyta elvégezni a szabaddobást. Az új szabálynak megfelelően ezért piros lapot kapott, ezzel egyidejűleg rögtön hetest ítéltek.

Mikler Roland nem tudta védeni Eggert pattintását, ezzel 25-25 lett.

Sabaté kapitány azt mondta a meccs után, hogy megfordult a fejében az utolsó magyar támadásnál az időkérés gondolata, de nem tette le a táblát.

  • Magyarország-Dánia 25-25 (14-11)
  • a magyar gólszerzők: Jamali, Lékai 7-7, Császár 5, Balogh Zs. 3, Nagy L., Juhász, Bodó 1-1

"Szomorú vagyok, jó lett volna a közönséget kiszolgálni az olimpiai bajnok újbóli legyőzésével. Egy pontra volt elég sajnos" - mondta a meccs után keserűen az M4-nek Lékai Máté.

Mikler Roland 42 százalékkal védett, és úgy gondolta, hogy mintaszerűen működött a mieink védekezés, de az egyik szeme sír. "Nem szeretnék közhelyeket mondani, de remélhetőleg még jobban megszerette a közönség a kézilabdát. A győzelemmel sajnos nem tudtuk megajándékozni a szurkolókat, ezért van bennünk csalódottság."

  • A másik meccsen: Lettország-Hollandia 27-29 (13-15)
  • Az állás: 1. Dánia 5 pont (90-68), 2. Magyarország 5 (77-68), 3. Hollandia 2, 4. Lettország 0
  • A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában a horvátországi Eb-n
  • A visszavágó vasárnap jön Aarhusban.