Vissza akart vonulni, de még Győrbe jön egy kis pénzt keresni

2017.06.01. 11:14

Beálló posztra igazolt új játékost a magyar bajnok és BL-győztes Győri Audi ETO KC csapata - írta a klub hírlevelében.

A korábban már visszavonulási szándékát bejelentő német Anja Althaussal kötött egyéves megállapodást a BL-címvédő.

„Azt már a Final4 előtt eldöntöttem, hogy visszavonulok. Akkor, abban az élethelyzetben ez tűnt jó döntésnek. Nemrég a Győri Audi ETO KC elnöke és vezetőedzője keresett meg, és örömmel fogadtam megkeresésüket a folytatásról. Egy éves szerződést írtam alá, és nagyon várom a kihívásokkal teli új idényt a Bajnokok Ligája címvédőjénél” – nyilatkozta a szeptemberben már 35 éves német játékos.

„Rutinos, tapasztalt játékost sikerült Győrbe szerződtetni. Ellenfélként elismerésre méltó volt az a teljesítmény, amit a pályán mutatott. Céljaink elérése érdekében fontos, hogy minden poszton kiválóan felkészült játékosok szerepeljenek a csapatban a következő szezonban is, ennek fényében mindenképpen tovább erősödött a Győri Audi ETO jövő évi kerete” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

Althaus kétszeres Bajnokok Ligája győztes a Viborg csapatával (2009 és 2010), a Győri Audi ETO KC első BL-döntőjén 7 gólt szerzett.

Három alkalommal hódította el csapataival a német, a dán és a macedón bajnoki címet (Trier, Thüringer, Viborg, Vardar Szkopje). A német válogatottal 2007-ben világbajnoki bronzérmet ünnepelhetett.

Ami jó hír a Győrnek, hogy lesz egy jó játékosa, tükröt állít a magyar játékosképzésnek, mert erre a posztra sem tudott senkit felnevelni az elmúlt 10 évben.