Végre egy 20 éves kézis, aki eldönt egy meccset

2017.06.18. 21:09

A magyar férfi kézilabda-válogatott utolsó, már tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőjét Veszprémben játszotta, Hollandia volt az ellenfél. A hollandok sem a magyarokat, sem a csoportelső dánokat nem győzték le a sorozatban, de nagyon gyors csapat, senkinek sem szabad félvállról venni őket. A legutóbbi vb-selejtezőben már legyőzték a lengyeleket is. 

A szezon legvégén nem könnyű egy ilyen meccsre felpörögni, a védelem nem is állt össze, ahogy szokott, és Xavi Sabate már azoknak a fiataloknak is lehetőséget adott, akik az U21-es világbajnokságra készülnek.

Ilyen például Győri Mátyás, aki a következő szezonban Veszprémben játszik már, és Lubomir Vranjes edzőre vár a feladat, hogy a legtöbbet kihozza belőle mind klub, mind válogatott szinten.

Voltak ugyan hibázott lövései a jobbkezes átlövőnek – középen sem mozgott rosszul -, de volt benne vállalkozói kedv, bent lehet tartani védekezésben, jól cselezett és jól passzolt. 10 gólja volt - ebből akadt hetes is -, a 35-30-as végeredményből így vette ki a részét.

  • Magyarország-Hollandia 35-30 (16-13)
  • a magyar gólszerzők: Győri 10, Bánhidi 6, Iváncsik T., Juhász Á., Lékai, Vilovski, Bodó 3-3, Ancsin, Nagy L., Tóth A., Szita 1-1

A visszavonuló, 236-szoros válogatott Fazekas Nándor az utolsó két percben két bravúrral fejezte be. Megfogott egy hetest, és kettős emberhátrányban egy szélről érkező labdát hatástalanított.

A spanyol Xavi Sabate 21 meccsen irányíthatta a válogatottat, most ő is elbúcsúzott, egyelőre még nem tudni, hol folytatja.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztását pénteken Zágrábban készítik el.  Mivel Varazsd is helyszín, a magyarok akár oda is kerülhetnek, hiszen az van a legközelebb a magyar határhoz.

  •     további eredmény: Dánia-Lettország 33-16 (14-5)
  •     A csoport végeredménye: 1. Dánia 11 pont, 2. Magyarország 9, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0