Mészáros végleg átvette a hatalmat a veszprémi kézicsapatban

D KOS20130511031
2017.07.31. 08:17

Ugyan a cégbírósági papírok bejegyzése még nem történt meg véglegesen, lényegében teljesnek tekinthető Mészáros Lőrinc hatalomátvétele a veszprémi kézilabdaklubnál, miután a felcsúti polgármester bizalmasai kerültek a felügyelőbizottságba, írja a Magyar Nemzet.

A Mészároshoz köthető, egyik legfontosabb embere, Szíjj László által irányított Duna Aszfalt még júniusban szerezte meg a Veszprém Handball Teamet – a cég az 50 részvényből 26-ot birtokol, vagyis többségi tulajdonos lett.

A hivatalos hatalomátvétel egy júliusi közgyűlésen történt meg – ekkor mondott le a teljes felügyelőbizottság, valamint az igazgatóságból Ovádi Péter és Mihalovics Péter is, az igazgatóság másik két tagját, Várhegyi Attilát és Kálomista Gábort pedig visszahívták pozíciójából.

A pozícióváltások már csak azért is érdekesek, mert bár Kálomista Fonyó Károlyon keresztül a korábbi Veszprém-tulaj Simicska Lajos emberének tekinthető, a többiek inkább Fidesz-közeliek. Ovádi és Mihalovics helyi fideszes politikusok, utóbbi a Fidelitas egykori alelnöke, míg Várhegyi Attila bizalmi embernek számít a Fidesznél. A felügyelőbizottságban pedig ott ült a veszprémi polgármester, az ugyancsak fideszes Porga Gyula, akinek szintén távoznia kellett. Az igazgatóságban a régiek közül így kizárólag Sevinger Zsolt és Lakatos Antal maradt a Magyar Nemzet szerint.

A távozók helyére Mészáros bizalmasai kerültek: az új vezérigazgató a Duna Aszfalt ügyvezetője, Tóth László lett, a felügyelőbizottságba pedig Csík Zoltán, Antal Kadosa Adorján és Vörös József kerültek. Csík több Mészároshoz köthető cégben tölt be vezető pozíciót, Antal Kadosa és Mészáros kapcsolatáról itt írtunk, Vörös pedig Mészáros jogi képviselője.