Őrült hajrá: ikszelt a Szeged a BL-címvédővel

2017.10.07. 19:55

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 26-26-os döntetlent játszott a címvédő macedón Vardar Szkopje csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.

Az MTI tudósítása szerint a Veszprém korábbi kapusa, Sterbik Árpád bravúrjai ellenére tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével a Szeged, és a hazai oldalon José Manuel Sierra is bemutatott néhány nagy védést. Az eredményes szegedi támadásoknak és a szigorú védekezésnek köszönhetően sikerült a fordítás, és egy ideig rendre két góllal vezetett a Szeged (9-7).

Néhány elhibázott lövés után tovább nőtt a különbség (13-10), mert a Szeged remek védekezése miatt öt percig nem szerzett gólt a macedón csapat. A hajrá kapkodó játékot hozott mindkét oldalon, a Vardar egyenlített, de a szünetben ismét a hazaiak vezettek (14-13).

A második félidő is nagy küzdelmet, kemény játékot hozott. Szegedi oldalon a szlovén Stas Skube továbbra is remekül irányított és pontosan szolgálta ki beállóban Matej Gabert.

A vendégeknél a horvát Luka Cindric vállalkozott leggyakrabban, a szegedieknél viszont sokkal jobban eloszlottak a kapura lövések (19-16). Emberelőnyben a montenegrói Vuko Borozan góljaival megint felzárkózott a BL-címvédő, de Sierra két büntetőt is kivédett. A játékvezetők négyszer ítéltek két perccel a magyar csapatot, azonban ez sem törte meg a játékosokat.

A hajrában a horvát Denis Buntic bátran és pontosan célzott, a Szkopje azonban villámgyorsan ledolgozta kétgólos hátrányát, és bár 5-4-nél vezetett utoljára, egy pontot így is elvitt. A hajrá elég drámai lett: két perc alatt kétgólos hátrányt dolgoztak le a vendégek, akik nyerhettek is volna, de a legvégén ziccert rontottak. (MTI, Index)

Eredmény,

MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje (macedón) 26-26 (14-13)

a Szeged gólszerzői: Buntic 5, Skube 4, Gaber, Källman 3-3, Sostaric, Sigurmannsson, Zsitnyikov, Balogh Zs., Bodó 2-2, Gorbok 1