Háromszázmilliót fizethettek a Veszprémnek a lelépő kézisért

2017.10.23. 11:43

A Barcelona rekordösszegű kártérítést fizetett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, így Aron Pálmarsson a katalánoknál játszhat a szezonban. 

Az izlandi játékos júliusban az első edzés előtt üzent Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek, hogy nem jön, mert hazautazik Izlandra. Ezért a Veszprém augusztusban felbontotta a szerződését, és fegyelmi eljárást indított ellene a magyar szövetségnél (MKSZ), amelynek végén akár kétéves eltiltást is kaphatott volna.

Pálmarsson most megúszta ezt, mert a Barcelona jelezte, hogy kártérítést fizet a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, ha az megengedi, hogy az izlandi már ebben a szezonban is kézilabdázhasson a katalán csapatban. (Pálmarsson amúgy 2018. július 1-től lett volna a Barcelona játékosa egy korábbi szerződés szerint.)

A napokban a Barcelona kifizette a rekordösszegű kártérítést - sajtóhírek szerint 700 ezer és egymillió euró közötti összeget -, a Veszprém pedig kezdeményezte a fegyelmi eljárás megszüntetését, és hozzájárult ahhoz, hogy az MKSZ átadja az új csapatához 2021-ig aláíró Pálmarsson játékjogát, írja az MTI.

A 27 éves légiós 2015-ben ötszörös német bajnokként és kétszeres Bajnokok Ligája-győztesként a német THW Kiel csapatától igazolt Veszprémbe.