Négy reális kombináció, mi vár ránk a kézi-vb-n

2017.12.07. 08:56

Csütörtökön 14 órakor kezdődik a magyar–lengyel meccs a női kézilabda-világbajnokságon, ahol van miért törleszteni, hiszen ellenfelünk vette el az olimpiai esélyt a mieinktől a legutóbbi vb-n, miután a nyolcaddöntőben jobbnak bizonyult.

Akkor Kim Rasmussen még a lengyel kispadon ült, most ellenben korábbi csapata ellen készíti fel Görbiczéket, és ha nyerünk, akkor nem kell tovább számolgatni, továbbjutunk. Döntetlennél vagy vereségnél sincs azonban semmi veszve.

Ha ugyanis utána megverjük a cseheket, a norvégok pedig mindenkit, akkor így néz ki a helyzet. 

  • POL-HUN 1, CZE-HUN 2
  •  1. NOR 10, 2. POL 6, 3. SWE 6, 4. HUN 4, 5. CZE 4, 6. ARG 0

Akkor is negyedikek leszünk, ha megverjük a lengyeleket, de kikapunk a csehektől, csak akkor az első meccsen győztes lengyelek esnek ki.

Ha mindkétszer kikapunk, akkor ötödik helyre futunk be. Ha mindkét meccset nyerjük, akkor a harmadik helyen lépünk tovább.

A másik csoportban, ahonnan ellenfelet kapunk, a román, francia és spanyol válogatott bérelte ki az első három helyet, a szlovénok a franciák legyőzése ellenére is csak várhatóan a negyedikek lesznek. A román–francián múlik sok minden, és persze a francia–spanyolon is. De ne szaladjunk ennyire előre.

A magyar–lengyelt a Sport 1 és az Index közvetíti.