Balszélső nélkül megy a vb-re a kéziválogatott

2017.01.12. 22:23

A csütörtök esti technikai értekezleten hirdette ki végleges, 16 fős keretét Javier Sabaté szövetségi kapitány, akinek két játékost kellett kihagynia a csapatból. Végül úgy döntött, hogy Iváncsik Gergő és Gulyás Péter marad ki a végleges keretből, ők tartalékosként mehetnek majd a franciaországi világbajnokságra a csapattal, ahol minden válogatott két cserét hajthat végre a kereten.

Iváncsik kihagyásával viszont balszélső nélkül maradt a csapat, de a másik oldalon is csak Harsányi Gergely lesz bevethető Gulyás kihagyásával.

Bodó Richárd térde továbbra is érzékeny, a játékát azonban nem fenyegeti veszély, míg Jamali Iman kisebb kézsérüléssel bajlódik, de ő is szerepelhet a tornán.

Pénteken 17.45-től az Európa-bajnoki címvédő, olimpiai bronzérmes Németország együttesével játssza első csoportmeccsét a magyar csapat, majd szombaton Horvátország, hétfőn Chile, szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig az utolsó csoportmeccsen Fehéroroszország következik majd.

A vb második napján nyert Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Macedónia és Szlovénia is.

Eredmények, A csoport

Oroszország-Japán 39-29 (18-15)

Norvégia-Lengyelország 22-20 (12-10)

Eredmények, B csoport

Macedónia-Tunézia 34-30 (13-14)

Szlovénia-Angola 42-25 (22-13)

Spanyolország-Izland 27-21 (10-12)

A magyar keret

Kapusok: Fazekas Nándor (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

Jobbszélső: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)

Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Jamali Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)