Tetszettek volna nem négerezni

2018.02.07. 18:39

A DVSC-TVP női kézilabdaklubot ötmillió forintos pénzbírsággal és három zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a magyar szövetség (MKSZ) rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt. A debreceni klub honlapjának szerdai beszámolója szerint az MKSZ a január 20-án Érden lejátszott Magyar Kupa-mérkőzés miatt szabta ki a súlyos büntetést.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a rasszista megnyilvánulásokat elítéli, s minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy a jövőben mérkőzéseinken ne forduljon elő hasonló eset

- áll a közleményben. A klub azzal mentegetőzött valamelyest, hogy a szankcionált események nem hazai pályán történtek, így semmilyen ráhatásuk nem volt a rendbontás megszüntetésére.

Klubunk a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében. A DVSC Kézilabda Kft. a határozat ellen fellebbezéssel él.

A szankció a másodfokú határozat után lép életbe, így a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a debreceniek következő két hazai találkozóját, a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket nem érinti.

Nem ez az első büntetés, amit a DVSC-TVP a szurkolók miatt kap. 2016-ban például dettó az Érd elleni, idegenbeli meccsen viselkedtek minősíthetetlenül a szurkolóik, akkor megúszták egymillió forintos büntetéssel és három hazai meccsen nekik kellett állniuk a szövetségi ellenőr költségeit. A szövetség vélhetően ezt is figyelembe vette a döntés meghozatalánál.