Döntött a szövetség, jön a 32 csapatos kézi-vb

2018.10.19. 13:42 Módosítva: 2018.10.19. 13:43

Augusztusban merült fel először az ötlet, hogy bővítené a kézilabda-világbajnokságok mezőnyét a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), ezt pedig viszonylag hamar meg is valósította a szervezet:  pénteki döntésük értelmében 2021-től 24 helyett 32 csapattal rendezik majd meg a vb-ket – írja az MTI.

Az IHF honlapjának beszámolója szerint a döntés a férfi és a női tornákat is érinti

  • a felnőtt,
  • a junior
  • és az ifjúsági korosztályban.

Hasszan Musztafa, az IHF elnöke először augusztusban beszélt a létszámbővítés lehetőségéről, majd szeptember végén került nyilvánosságra, hogy létrehozott egy munkacsoportot az előkészítésre és a részletek kidolgozására.

A 2019-es olimpiai kvalifikációs férfi világbajnokság januárban Németországban és Dániában, a női torna pedig decemberben Japánban lesz 24 csapattal, az első férfi Európa-bajnokságot pedig jövőre rendezik majd a kibővített mezőnnyel, 2020-ban már nem 16, hanem 24 válogatott szerepel majd a tornán.

A 2021-es férfi vb-nek Egyiptom, a női tornának Spanyolország ad otthont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?