Császár nem jó szájízzel indult haza a vb-ről

2019.01.19. 09:32

A Csoknyai István és Vladan Matics vezette férfi kézilabda-válogatott kihasználta harmadik cserelehetőségét, és Szita Zoltán került Császár Gábor helyére. A következő három középdöntős meccsen így már nincs lehetőség változtatásra.

A sorozat most kezd felpörögni, számunkra nem túl előnyös a meccsek sorrendje.

  • Az olimpiai bajnok Dánia: szombat, 20.30
  • Az olimpiai selejtezős a legnagyobb rivális, Tunézia: vasárnap 18.00
  • A még az elődöntőért hajtó Norvégia: szerda, 18.00

Az első két meccs között 24 óra sem telik, jóllehet minden gólnak jelentősége lesz, és az afrikai csapatot meg kellene verni, hogy az olimpiai seletezőt jelentő hetedik hely elérhető közelségben maradjon. 

Császár zokon vette a lecserélését, azt mondta a sportnapilapnak, hogy jó formában érkezett, ennek ellenére kevés lehetőséget kapott, pedig érzése szerint tudta volna tehermentesíteni Lékai Mátét.

"Nem jó szájízzel távozom"

- mondta.

Császár 40 percet töltött a pályán az öt meccs alatt, Lékai 177 percet kapott eddig. Egy nagyon rövid időszak volt, amikor a tatabányai Juhász Ádám került az irányító pozíciójába Argentína ellen. A hátralévő meccseken neki kellene megoldani Lékai pihentetését.

Császár nyolc gólt lőtt, mind a hat hetesét gólra váltottam még ha egyet ki is hagyott, mert a kipattanót bevágta Egyiptomnak.

Juhász eddig három gólos, a szélről lőtt kettőt, ha hinni lehet a statisztikáknak.