Kobetic villogott, komoly előnyben a Siófok az EHF-kupában

2019.03.03. 20:37 Módosítva: 2019.03.03. 22:56

A Siófok 31-24-re győzött a norvég Storhamar otthonában a női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így nyugodtan várhatja a jövő heti siófoki visszavágót – írja az MTI.

A magyar csapatnál a lengyel Joanna Drabik, a norvégoknál pedig a 19-szeres magyar válogatott balszélső, Juhász Gabriella hiányzott sérülés miatt, ott volt viszont a pályán a csapatkapitány Heidi Löke, a Győr korábbi beállója, aki a norvég válogatottal egy olimpiai, két világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyérmet nyert.

A Siófok nem kezdte jól a meccset, a hazaiak remek védekezése miatt csupán négy gólt dobott az első negyed órában, de a Storhamar sem villogott támadásban, így az első siófoki időkérésnél 5-4 volt az állás. A hazaiak ezt követően kapus nélkül kezdtek el támadni, de pontatlanul céloztak, ezt pedig ki is használta a magyar csapat és fordított.

A folytatásban a horvát Andrea Kobetic góljaival nőtt tovább az előny, a szünetben azonban így is csak 13-12-re vezetett a Siófok. Eleinte a második felvonás is szorosan alakult, majd a Siófok gyorsabb, pontosabb játékának köszönhetően meglépett, és egy 8-3-as futással eldöntötte a meccset, majd a hajrában valószínűleg a továbbjutást is.

A Storhamar legeredményesebb játékosa Betina Riegelhuth volt, aki tizenöt lövésből kilenc gólt szerzett, a túloldalon pedig Kobetic villogott, ő tíz gólig jutott. A másik két vasárnapi meccsen is hasonló kiütéses győzelmek születtek, az Esbjerg 13 góllal verte a Krasznodart, a Viborg pedig 28-20-ra győzte le az NHF Nyket.

Eredmény, női EHF Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

  • Storhamar HE (norvég)–Siófok KC 24-31 (12-13)