Piszkos ügyekről, politikáról szól a kirúgott Veszprém-edző könyve

2019.03.29. 12:54

A handballexpert.com portálon megjelent írás szerint nemrégiben egy német kézilabdás oldal interjút készített a Veszprém kézilabdacsapatának volt edzőjével, Ljubomir Vranjessel. Ebben a svéd szakember arról beszélt, hogy a közeljövőben megjelenő könyvében sokat ír a Veszprém csapatánál eltöltött két évről.

Bár az interjúban konkrétum nem hangzott el, de azt kiemelte, hogy nem is a veszprémi projektet ítélte meg rosszul, hanem a politikát. Úgy érzi, a csapatával a harmadik évre készült volna el, de erre már nem maradt ideje.

Megjegyezte, nem nagyon illeszkedett bele Nagy László és Momir Ilic a filozófiájába. Az első évének semmi köze nem volt a kézilabdához. Új, fiatalabb csapatot akart építeni, de ez az öreg játékosoknak nem nagyon tetszett. Az egyesület pedig nem volt türelmes.

Az interjúban többször is elhangzott az a kijelentés, hogy túl sok volt a politika. A játékosokkal való kapcsolata sem volt a legtökéletesebb. Decemberre készül el a könyve, amelyben mesél veszprémi évekről is, ahogy fogalmazott, 

nem szép dolgok lesznek benne, valóban piszkos ügyek.

Ami Veszprémben volt, azt az egész a karrieremben még nem tapasztaltam. Ugyanakkor ha olyan csapathoz szerződsz, mint a Veszprém, az nem lehet hiba. Nem vagyok elégedetlen a döntésemmel, hogy oda szerződtem. Rengeteg tanultam itt. Kemény ütéseket kaptam, ami nem csak nekem szólt, hanem annak, amit képviselek. Ezt nem vártam volna.

A szakember még elmondta, hogy magyarországi kaland után soha többé nem szeretne egy klub mellett válogatottat is irányítani.

Az edző kirúgása után a svéd Aftonbladetnek adott interjúban is megemlítette, hogy politikai játszmák zajlottak a színfalak mögött a klubnál, amely körülbelül 3,8 milliárd forintból gazdálkodott (ennél több pénzből csak a PSG). Orbán Viktorral is találkozott, akiről azt mondta, tisztán látta a helyzetüket, tudott mindenről.

Vranjes 2017 januárjában lett a Telekom Veszprém edzője és a magyar válogatott irányítója is. Bár Magyar Kupát nyert, a bajnokságot elbukta a Szegeddel szemben. A 2018-19-es szezonban két vereséggel rajtolt a Bajnokok Ligájában, így a klubvezetés 2018. októberében menesztette. Idén januártól a svéd Kristianstad vezetőedzője.