Veszprém-Kielce és Barcelona-Vardar a férfi kézi-BL-ben

K EPA20190430182
2019.05.07. 12:27

Kedden Kölnben, az idei Final Four helyszínén kisorsolták a férfi kézilabda-BL elődöntőjének párosításait.

A négy közé a Veszprém, a Barcelona, a Vardar és a Kielce jutott be, a következő párosításokat húzták össze:

  • Barcelona-Vardar
  • Veszprém-Kielce

A két elődöntőre június 1-jén, szombaton kerül sor 15.15, illetve 18 órától, de a pontos menetrend csak a televíziós partnerekkel történő egyeztetés után dől el. A bronzmeccset és a döntőt június 2-án, vasárnap rendezik, ugyanezekkel a kezdési időpontokkal.

A Veszprém és a lengyel Kielce eddig 11-szer találkozott a BL-ben, a magyar csapat nyolc meccset nyert, két döntetlen mellett egyszer veszített. A legemlékezetesebb mérkőzésük a 2016-os BL-döntő volt, amelynek 46. percében a Veszprém már 28-19-re vezetett. Ezután zsinórban kilenc gólt dobott a Kielce, az 57. percben egyenlített. Mivel a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el a finálé, hétméterespárbaj következett, amit a lengyelek nyertek.

Mind a négy csapatot spanyol edző vezeti, Xavi Pascual Fuertes (Barcelona), Talant Dujsebajev (Kielce), Garcia Parrondo (Vardar), David Davis (Veszprém). Dujsebajev volt magyar szövetségi kapitány is.

Borítókép: A Telekom Veszprém játékosai a Flensburg-Handewitt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében játszott első mérkőzés után a németországi Flensburgban 2019. április 24-én. MTI/EPA/Martin Ziemer