Végleg visszavonul a kézilabdázó Nagy László

Image from iOS (1)
2019.05.10. 10:48
A legjobb magyar kézis szenzációs karriert zár le a jövő hónapban, de fontos meccsek állnak még előtte.

Fontos bejelentést tett Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdázója. A klub sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szezon végén végleg befejezi pályafutását. Nagy 22 év kézilabdázás után döntött a búcsú mellett.

Nagy László Székesfehérváron született. Édesapja profi kosárlabdázó volt, és amikor Szegedre szerződött, a család követte őt. Nagy akár kiváló kosaras is lehetett volna, ezzel a sportággal próbálkozott az elején – még U13-as válogatott is volt –, de végül a kézilabda mellett döntött.

A Pick Szeged utánpótláscsapatában kezdett el játszani. Serdülőként Európa-bajnoki bronzérmet nyert. 2000-ben igazolt a Barcelona csapatához, ahol 12 éven át szerepelt. 2012-ben tért vissza Magyarország, a Veszprém játékosa lett.

A magyar válogatottban majdnem kétszáz meccsen lépett pályára, és 728 gólt dobott. 2009-ig ő volt a válogatott csapatkapitánya, tagja volt az athéni és a londoni olimpián egyaránt negyedikként végzett magyar csapatnak. A 2017-es vb után visszavonult a nemzeti csapattól, de 2018-ban ismét visszatért. 

Kétszeres BL-győztes, EHF-kupagyőztes, háromszoros spanyol bajnok és kupagyőztes. A Veszprémmel ötször lett bajnok.

Nagy László azt is bejelentette, hogy visszavonulása után a veszprémi klub sportigazgatója lesz. Áprilisban a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai alelnökévé választották.

A 38 éves kézis a júniusi, kölni Final Fourral búcsúzik az aktív játéktól. 

A Veszprémre, így Nagyra is, két fontos erőpróba vár a következő hetekben: a Szeged elleni bajnoki döntő meccseit május 23-án és 26-án rendezik, a Bajnokok Ligája négyes döntő mérkőzéseire pedig június 1-jén és 2-án kerül sor Kölnben.

Hosszabbított támogatójával a Veszprém

A sajtótájékoztatón közölték azt is, hogy szerződést hosszabbít a Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub és a Magyar Telekom Nyrt. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta, hogy az új megállapodás három évre, vagyis a 2021/22-es idény végéig szól.

A vállalatvezető emlékeztetett arra, hogy 22 éve szponzorálják a veszprémi kézilabdaklubot, amely Magyarország egyik legeredményesebb és a nemzetközi kupákban is kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatával büszkélkedhet.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, örömteli számukra, hogy a felnőtt csapat, vagyis az élsport mellett az utánpótlás-nevelés támogatása is kiemelt szerepet kap.

(Borítókép: Huszti István / Index)