Nem értette a kapus, honnan esett a hálójába a labda

2019.06.13. 15:22

A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelső lett, és kijutott a három országban (Ausztria, Svédország, Norvégia) rendezendő januári Európa-bajnokságra. Ez lesz az a torna, amelyen már 24 résztvevővel kell számolni, és ahonnan még két válogatott jogot szerezhet az olimpiai selejtezőn való részvételre.

A mieink valószínűleg Ausztriába kerülnek, mert a szurkolók legkönnyebben a bécsi vagy a grazi helyszínt tudják megközelíteni.

Csoknyai István és Vladan Matić csapata 21-20-ra verte a szlovákokat – többek között egy olyan góllal, amit az EHF is kirakott a Facebook-oldalára.

Szöllősi Balázs kissé kisodródott helyzetből lőtte el a labdát, és amikor Žernovič kapus elkezdte keresni, nem látta, hol van. Amikor feltűnt neki, akkor úgy pattant le, hogy a falstól a kapuba perdült.

A magyar válogatott nélkülözte legjobbjait, most ez is elég volt a sikerhez.

Az Eb-sorolást június 28-án tartják Bécsben. Az Eb-ről még egyszer sem jutott a magyar válogatott selejtezőre vagy az olimpiára. Inkább abban kell bízni, hogy a brazilok és az egyiptomiak is megnyerik kontinensük bajnokságát, mert akkor a vb-tizedik hely automatikusan olimpiai selejtezőt ér.