Kézi-BL: Zágrábban nyert simán a Szeged

2019.10.20. 19:00

A Mol-Pick Szeged öt góllal nyert a PPD Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap. A két csapat 15. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Szeged három döntetlen és négy vereség mellett nyolcadszor nyert, jelenti a találkozóról az MTI.

A szegediek keretéből ezúttal Stefan Sigurmannsson és Alen Blazevic hiányzott, ráadásul a 17. percben Bogdan Radivojevic piros lapot kapott, mert fejbe lőtte a zágrábiak kapusát. A játékukon viszont sem a két sérülés, sem a későbbi kiállítás nem érződött túlságosan – ugyan a Zágráb az elején még 5-4-re vezetni tudott, de a Szeged egyre pontosabb játékkal fordítani tudott, majd Mikler Roland védéseinek is köszönhetően egy 7-2-s sorozat után ötgólos előnnyel ment a szünetre.

A kapusok a második felvonásban is remekeltek, a 42. percben a Szeged még csak hárommal vezetett, ezt követően viszont egy újabb 7-2-es szériával eldöntötte a meccset. A Szeged egy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor nyert a mostani idényben, a zágrábiak továbbra is nyeretlenek.

A Szeged két hét múlva a szlovén RK Celje PL csapatát fogadja a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig november 2-án a lengyel Vive Kielce vendége lesz.

Továbbjutott a DVSC az EHF-kupában

Korábban vasárnap a női EHF-kupa selejtezőjének visszavágóján lépett pályára a DVSC Schaeffler, ami 35-27-es hazai siker után utazott a TSV Bayer 04-Werkselfenhez Leverkusenbe. A mérkőzésen sokig egymásnak adogatták az előnyt a csapatok, majd a második félidő elején egy 7-0-s sorral elhúzott a Debrecen, és ezzel be is biztosították a kettős győzelmüket.

Eredmények

Férfi BL, csoportkör, 5. forduló, A csoport

  • PPD Zagreb (horvát) - MOL-Pick Szeged 21-26 (10-15)

Női EHF Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó

  • TSV Bayer 04-Werkselfen (német) - DVSC Schaeffler 31-34 (16-15)
  • Továbbjutott a Debrecen, kettős győzelemmel, 69-58-as összesítéssel.