A Veszprém túlélte a Szeged rohamait, náluk az előny a kézibajnokságban

2019.12.07. 21:54 Módosítva: 2019.12.07. 22:26

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 29-28-ra legyőzte a Mol-Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda NB I. szombati rangadóján, ami azért is volt rendkívül fontos, mert az alapszakasz győztese játszhatja majd hazai pályán a bajnoki döntő visszavágóját május végén.

A Szeged eleinte Dean Bombac három góljával tartotta magát, a veszprémiek pedig jórészt Dragan Gajic révén voltak eredményesek. A vendégek a 18. percben vezettek először, ebben az időszakban mindkét oldalon kevés volt a kivédekezett támadás. A montenegrói balátlövő, Vuko Borozan beállításával és négy góljával új lendületet kapott a címvédő, ám az ellenfél taktikusan védekezett a hajrában, ennek köszönhetően a szünetben döntetlen volt az állás, írja az MTI.

Az első félidőben Sterbik Árpád és Mikler Roland, a másodikban Vladimir Cupara és Mirko Alilovic mutatott be bravúrokat a kapuban. Amikor a szegediek pihentették az irányító Bombacot, akadozott a támadójátékuk, a Veszprém gyors ellenakciók végén Manuel Strlek révén többször is betalált, és a 47. percben már három góllal vezetett.

Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után Joan Canellas góljaival megint felzárkóztak a csongrádiak, sőt az utolsó percben az egyenlítésért támadhattak, de Canellas lövését Cupara kivédte, így egy góllal a Veszprém nyerte a rangadót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Petar Nenadic volt hét góllal, csapattársai közül Dragan Gajic és Vuko Borozan is ötször talált be. Szegedi részről Canellas és Bogdan Radivojevic egyaránt hat góllal zárt. A két csapat szegedi meccsére április 11-én kerül sor.

Mindkét oldalon voltak fontos hiányzók, a Veszprémnél Székely Márton, Lékai Máté, Kentin Mahé, Kent Robin Tönnesen, Mirzad Terzic és Pawel Paczkowski, a Szegednél pedig Bodó Richárd, Stefan Sigurmannsson, Alen Blazevic és Jonas Källman hiányzott.

Eredmények

  • Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged 29-28 (15-15)
  • Dabasi KC–Váci KSE 34-21 (18-12)
  • Eger SZSE–Sport36-Komló 22-24 (14-10)
  • FTC-HungaroControl–Csurgói KK 24-22 (14-14)
  • HE-DO B. Braun Gyöngyös–Grundfos Tatabánya KC 29-31 (14-11)