Kézi-BL: a Győr nagy hajrával maradt veretlen

2020.02.23. 21:09

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a 35. Bajnokok Ligája-meccsén is veretlen maradt, a hajrában négygólos hátrányt ledolgozva 28-29-re verte a francia Brestet, ami a Győrhöz hasonlóan veretlen volt az idei sorozatban. A két csapat előző mérkőzésén, január végén 27-27-es döntetlen született, írja az MTI.

A dán Sandra Toft nagyszerű teljesítménnyel kezdett a hazai kapuban, ezért a győriek 12 perc alatt mindössze két gólt szereztek, és átlövéseken, ziccereken kívül két büntetőt is kihagytak. Támadásban a beálló, Pauletta Foppa remekelt a franciáknál, 13 perc alatt négy gólt dobott. Mindezeknek köszönhetően csapatuk a huszadik percben már négy góllal vezetett, ekkor Danyi Gábor időt kért.

Ezután hatékonyabban lőttek a győriek, két norvég átlövőjük, Veronica Kristiansen és Amanda Kurtovic vezérletével kiegyenlítettek, ám a szünetben megint egygólos hátrányban voltak, mert a lengyel Monika Kobylinska góljaival tartotta magát a Brest.

A második félidőben gyors, pontos kézilabdával kezdtek a vendégek, átvették a vezetést, ezután némileg váratlan volt, hogy a Brest egy 5-0-s sorozattal fordított (25-21). Ezt követően az ETO tudott ritmust váltani, egy 6-1-es szériával visszavette a vezetést, az utolsó két perc pedig kétgólos győri vezetéssel kezdődött.

A hajrában Eduarda Amorim lövését kivédte a kapus, a Brest az egyenlítésért támadott, de Kiss Éva is bravúros védést mutatott be, így a címvédő 29-28-ra győzött idegenben, és nagy lépést tett a csoport első helyének megszerzése felé.

Az ETO továbbra is veretlen a mostani BL-idényben, a francia csapatnak ez volt az első veresége.

A mezőny legeredményesebb játékosa Veronica Kristiansen volt kilenc góllal. A hazaiaknál Ana Gros és Pauletta Foppa is hétszer volt eredményes.

Jövő vasárnap a győriek a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában lépnek pályára, a Ferencváros pedig a dán Esbjerg csapatát fogadja a BL középdöntőjében.

Eredmény, középdöntő, 4. forduló, 2. csoport:
Brest Bretagne (francia)-Győri Audi ETO KC 28-29 (15-14)

A 2. csoport állása: 1. Győri Audi ETO KC 15 pont, 2. Brest Bretagne 13, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 10, 4. SCM Ramnicu Valcea (román) 5, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3, 6. IK Sävehof (svéd) 2