Visszavonult a legendás magyar kézilabdakapus

2020.04.01. 17:20

Bejelentette visszavonulását Fazekas Nándor, 237-szeres válogatott kézilabdakapus.

"Már régebb óta gondolkodtam a dolgon, végül januárban hoztam meg a döntést, hogy inkább átadom a helyem a fiataloknak" - nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának (melyről az MTI-n tudósított) a 43 éves sportoló, aki három héttel ezelőtt térdműtéten esett át. Fazekas Nándor legnagyobb sikereit Veszprémben érte el:

  • tízszer nyert bajnoki címet,
  • nyolcszor nyert Magyar Kupát,
  • 2002-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott az együttessel (melyben a Magdeburggal szemben alulmaradt)

Németországban a Gummersbach csapatánál légióskodott, 2009-ben EHF Kupát nyert a gárdával. Pályafutása utolsó éveit, 2015-től Balatonfüreden töltötte. A válogatottban 1998 és 2017 között 237 mérkőzésen lépett pályára, és tagja volt a 2004-es és a 2012-es olimpián negyedik helyen végzett együtteseknek is.

Fazekas Nándor a köztévén így értékelte pályafutását:

A pozitív és a negatív dolgok is mind előre vittek, hiszen utóbbiból tanulni lehet, a pozitívumok pedig még feljebb emeltek. Minden klub- és válogatott mérkőzés emlékezetes marad, persze a legnagyobb sikerek még inkább. Az életem nagy részét Veszprémben töltöttem, sose fogom elfelejteni a bajnoki és kupa sikereket.

Amihez hozzátette: folyamatosan erősödik benne az érzés, hogy nincs hiányérzete a pályafutása kapcsán, hiszen sikerült elérnie nyolc-tíz éves korában megfogalmazott álmát, hogy válogatott legyen. Fazekas kijelentette, nem akar és nem is tud elszakadni a kézilabdától, és bízik benne, hogy azt a tapasztalatot, amit az évek során összegyűjtött, át tudja adni a fiataloknak.