Érdi kézibalhé: megvan a kirúgott edző utódja

2020.05.29. 13:32

Horváth Roland lesz az Érd női kézilabdacsapatának vezetőedzője a nyártól, jelentette be a klub pénteki közleményében. Horváth eddig a békéscsabai csapatnál dolgozott, előtte Siófokon volt vezetőedző.

„Érd városa megérdemli a kézilabdát, a szurkolók és a lakosok szeretik a sportot, ez a mindennapokban is érződik. Nem lesz könnyű feladat, hiszen a nulláról kezdjük a szezont, körülbelül 14 új játékosnak kell összeszoknia, ehhez türelem, kitartás és biztatás kell mindenki részéről, de foggal-körömmel fogunk harcolni az NBI-ben maradásért” – idézi az érdi klub Horváthot, akinek a stábjába Gridnyeva Szvetlana kapusedző és Maurer Szandra erőnléti edző került be.

A 2010 óta hat bajnoki bronzérmet és négy, a kupában szerzett dobogós helyet gyűjtő érdi kézilabda helyzete azután vált bizonytalanná, hogy a városvezetés közölte, nem kívánják közpénzből finanszírozni a csapat működését. A megváltozott finanszírozási feltételek miatt a csapat korábbi vezetőedzője, Szabó Edina április 28-án jelentette be, hogy tíz szezon után távozik a klubtó. Korábban közölte, hogy anyagi okok miatt az érdiek felnőtt keretének minden tagjával közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Azóta Szabó, illetve a munkáját segítő szakmai igazgató, Rácz Mariann és a várost vezető Csőzik László viszonya is elmérgesedett. A polgármester az értelmetlenül költött közpénzeket, a furcsa szerződéseket és felfújt fizetéseket kifogásolta, Szabó és Rácz szerint a politika bánt el velük