A Győr távozó edzője beleállt a szövetségbe, az ETO is reagált

2023.06.08. 16:11

Ambros Martín BL-bronzéremmel távozott a Győri Audi ETO KC együttesétől, az M4 Sportnak pedig meglepő nyilatkozatot tett, hogy miért nehéz a Rába-partiaknak a Ferencváros ellen játszani. A spanyol mester szavaira az ETO is reagált. 

„Az volt a célunk a csapattal, hogy ismét megnyerjük a Bajnokok Ligáját, és mivel ez két szezon alatt sem sikerült, csak azt tudom mondani, megbuktam. Megpróbáltunk mindent, de egyik évben sem tudtunk olyan magas szinten játszani, mint a Vipers. Sem a tavalyi döntőben, sem idén az elődöntőben. Ettől függetlenül boldogan és felemelt fejjel távozom, mert mindent megpróbáltunk.” 

Az 55 éves szakember ezután kitért a hazai porondon legnagyobb vetélytársra, a Ferencvárosra is, amelyet a bajnokságban a legutóbbi két évben megelőzött a Győr, a Magyar Kupában viszont mindkétszer kikapott a zöld-fehér együttestől a döntőben.

Nagyon nehéz legyőzni a Fradit a hazai sorozatokban. Ez nem kifogás, nem azért mondom. És nem csak azért, mert egy kiváló csapatról beszélünk, hanem azért is, mert a szövetség őket támogatja.

Számos sportszerűtlen mérkőzésünk volt, olyan, mintha a Győr nem magyar csapat lenne, nem tartozna a többi közé. A játékosok megszállottá váltak, ezt nehezen tudták kezelni, de erről már beszéltem az elmúlt években is” – mondta Martín, aki nem tartja valószínűnek, hogy még egyszer leül a győri kispadra, munkáját pedig októbertől a női spanyol válogatott élén folytatja.

Ambros Martín szavaira csütörtökön az ETO hivatalos közleményben reagált, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„A Győri Audi ETO KC vezetése, valamint az első csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetése nem kívánja kommentálni Ambros Martín vezetőedző 2023. június 6-án, az M4 Sport televíziós stábjának adott nyilatkozatát. A klub távozó szakvezetője saját véleményét fejtette ki az interjúban. Klubunk hisz a fair play és a sport írott, valamint íratlan szabályainak betartásában. 

A távozó vezetőedző nyilatkozatának szubjektív, a Magyar Kézilabda Szövetség semlegességét érintő kijelentéseivel nem értünk egyet, ezektől elhatárolódunk.

 Ezennel az ügyet lezártnak tekintjük.”