Legyen Vajda Európa legjobb női kosarasa

2009.01.09. 12:12 Módosítva: 2015.05.21. 02:27
A nemzetközi szövetség honlapján a szurkolók szavazással dönthetik el, ki legyen az év férfi, női és ifjúsági játékosa. A 14 tagú női mezőny tagja Vajda Anna, a MiZo Pécs 25 éves játékosa is.

A nemzetközi kosárszövetség honlapján idén is a szurkolók szavazhatják meg, ki legyen 2008 legjobb férfi, női és ifjúsági játékosa. A tizennégy női jelölt egyike Vajda Anna, a MiZo Pécs hármas és négyes poszton játszó kosarasa.

A mezőny erős, szavazni lehet többek között a 2005-ben és 2006-ban is győztes orosz Marija Sztyepanovára, a 2007-es első lett Anette Jekabsone-ra, a belga Ann Wautersre, az évekig Sopronban játszó ukrán Olekszandra Gorbunovára és a szlovák Zuzana Zsirkovára.

A FIBA Europe főoldalán a jobb felső sarokban van a szavazás linkje, kattintás után a menüből ki kell választani a nőket, a lap alján regisztrálni. Három játékosra kell szavazni, megjelölve az első, második és harmadik helyezettet. A szavazás január végéig tart, eredményt február közepén hirdetnek.

Vajda gyors, erős, jól védekezik, jól szedi a lepattanókat, jó keze van, távolról és a palánk alól is jól dob. Az Index kérdésére elmondta, nagy megtiszteltetésnek veszi, örül neki, hogy ilyen mezőny tagja lehet, de a végeredmény kihirdetéséig nem foglalkozik a szavazással.

A 25 éves kosaras tizenegy éve játszik az első osztályban, a BSE, a Zala Volán és a Sopron után 2005 nyarán (Rátgéber László miatt) igazolt Pécsre. 2008 nyarán a magyar válogatottal kijutott a 2009-es lettországi Eb-re, a selejtezőkön 16,1 ponttal és 11,1 lepattanóval Vajda volt a válogatott legeredményesebb játékosa. Az Euroligában 6,5-ös lepattanóátlagot és 19,2-es pontátlagot hozott az ősszel, ezzel ő lett az alapszakasz legponterősebb játékosa.