175 centis törpe nyert zsákolóversenyt

2009.02.16. 21:47 Módosítva: 2009.02.16. 21:48
Az NBA phoenixi All Star-hétvégéjének főmeccsét simán nyerte a Nyugat, az MVP megosztva Kobe Bryant és Shaq O'Neal lett, a tavalyi győztes egyik ügyességi számban sem védte meg címét.

Az NBA All Star-hétvégén a közönség szórakoztatása volt a legfontosabb a phoenixi US Airways Centerben.

A program főmeccsét végig vezetve nyerték a nyugatiak, a legeredményesebb Kobe Bryant lett (egyben MVP is, megosztva Shaq O’Neallel) 27 ponttal, Dwayne Wade is jól játszott, 14 pontja mellé ugyanennyi gólpasszt adott.

000 Was1328977

A keleti csapatban LeBron James dobta a legtöbb pontot (20), a nagy különbségű vereség legfőbb oka az volt, hogy – az NBA-ben egyébként kiválónak számító - 47 százalékos pontossággal tüzelő keletieket 61 százalékos mezőnymutatóval dobták túl a nyugatiak.

Az újoncok és a másodévesek meccsét zsinórban hetedszer nyerték meg a másodévesek. Egy rekord született itt is, a 122-116-ra hozott meccsen Kevin Durant 46 pontot dobott, ennyi korábban a Rookie Challenge-en még senkinek nem sikerült.

A tripladobók versenyében zsinórban harmadik győzelmére készült a torontói Jason Kapono, de ezúttal még a döntőbe sem jutott. A legjobbak döntetlenre álltak a végén, Daequan Cook szétlövésben győzte le Rashard Lewist.

Az ügyességi versenyben a chicagói Derrick Rose 4,4 másodperccel volt gyorsabb a New Jersey irányítójánál, Devin Harrisnél, a győztesnek még az is belefért, hogy az akadálypálya utolsó feladatánál óriásit zsákoljon.

A zsákolóverseny győztese a New York showmane, Nate Robinson lett, aki a tavaly Superman-jelmezben győztes Dwight Howardot múlta felül. A mindössze 175 cm magas győztes az utolsó gyakorlatnál egyszerűen átugrott az orlandói center feje fölött, hogy aztán indiántánccal ünnepelje bajnoki címét.