Gasol tripla-duplával a hét NBA-játékosa

2009.02.24. 15:22 Módosítva: 2015.05.21. 01:00
Az orlandói Dwigh Howard mellett lehetetlen volt kosárra dobni az elmúlt héten. Nyugaton megint a Lakers spanyol klasszisa, Pau Gasol nyert, aki tripla-duplájával segítette 4-0-s héthez csapatát.

Megvédte Hét Játékosa-címét Pau Gasol az NBA nyugati konferenciájában, a Los Angeles Lakers centere valóban óriási hetet produkált. A spanyol játékos Andrew Bynum sérülése miatt újra centerként játszik, a döntés jogosságát 20,3 ponttal és 10,8 lepattanóval igazolta, a Lakers 4-0-val hozta a hetet.

Gasol múlt heti átlaga gólpasszokban is kiemelkedő volt (6,5), ráadásul a héten elérte karrierje harmadik tripla-dupláját is: az Atlanta ellen megnyert meccsen 12 pont, 13 lepattanó és 10 gólpassz került a neve mellé. A Lakers változatlanul vezeti az NBA mezőnyét.

A héten történt az NBA-ben

Kobe Bryant a Minnesota elleni győztes meccse az NBA 20. legeredményesebb játékosa lett.
A portlandi Steve Blake az első negyedben 14 gólpasszt adott, ez NBA-csúcsbeállítás.
LeBron James csak egy ponttal maradt el 56-os egyéni legjobbjától a Milwaukee ellen, ahol a Cavs vezére a második félidő elején két és fél perc alatt 16 pontot dobott.

A hét legszebb megmozdulásaiból összeállított Top 10-es lista itt található.

A keleti konferencia legjobbja múlt héten az orlandói center, Dwight Howard volt, aki az egész mezőny legjobb lepattanózójaként 15-ös átlagot hozott össze a Magic 3-1-el letudott hétén. Howard lepattanók mellett meg is szórta magát, 25.5-ös pontátlaga kiemelkedően magasnak számít.

Ehhez elég volt a szokásos átlagát egyszer túlszárnyalnia, igaz, a Charlotte elleni győzelem szinte kizárólag róla szólt: karriercsúcsot jelentő 45 pontja mellé 19 lepattanót szedett, és nem sok, mindössze két dobásblokkolás választotta el a tripla-duplától sem.

A Hét Játékosa címre jelölték még a New York fantasztikus törpéjét, Nate Robinsont, a szokás szerint megállíthatatlan LeBron Jamest, a Houston kínai óriását, Jao Minget, a Cleveland ellen kiállított Charlie Villanuevát és milwaukee-i csapattársát, Richard Jeffersont, az Indiana játékosát, Troy Murphyt és a portlandi Brandon Royt.

Larry H. Miller
Larry H. Miller

Meghalt a Utah Jazz elnöke

Larry H. Miller, a Jazz elnöke hosszú betegség után szombat délután halt meg. A filantróp üzletember nem csak Salt Lake Cityben örvendett nagy népszerűségnek, a mélyen vallásos milliomost az egész NBA gyászolja. Millernek tulajdonítják a helyiek, hogy a Jazzt nem költöztették el néhány évvel ezelőtt a városból.