James: három tripla-dupla egy hét alatt

2009.03.17. 10:50 Módosítva: 2009.03.17. 10:50
A múlt hetet tripla-duplával zárta, majd a hét első két meccsén sem állt meg a Cleveland vezére, ezzel ő lett keleten a hét játékosa. Nyugaton Kobe Bryanté lett a cím, a Lakers és a Cleveland fej-fej mellett haladva vezeti az NBA-t. A hét megmozdulása ismét Dwayne Wade nevéhez fűződik, a Miami klasszisa egy kétszeri hosszabbításba torkolló meccset döntött el a dudaszó pillanatában.

Keleten nem akadt senki, aki kérdésessé tette volna LeBron James újabb, idei hatodik hét játékosa-címét. A clevelandi dobógép olyan bravúrt hajtott vége a mögöttünk hagyott héten, amilyet eddig összesen 12 játékosnak sikerült: három egymást követő mérkőzésen is tripla-duplát ért el. A Cavs játékosa mind pontokban (34), mind gólpasszokban (10,8) a liga második legjobbja volt a héten, ehhez tett hozzá egy erősnek mondható 8,8-as lepattanóátlagot.

James e heti 2 tripla-duplája

Márc. 10., LA Clippers:
32 pont, 13 lepattanó, 11 gólpassz
Márc. 12., Phoenix:
34 pont, 13 gólpassz, 10 lepattanó

James karrierje során nyolcadszor érte el az 50 pontos határt (Sacramentóban ezzel együtt is csak hosszabbításban nyert a Cavaliers), a 4-0-s eredménnyel hozott hétnek köszönhetően Ohio büszkesége a Lakersszel holtversenyben vezeti az NBA-t, és jelentős előnnyel hasít a keleti második Boston előtt. Jól is jön a pályaelőny a rájátszásban, a Cleveland szinte verhetetlen a Quicken Loans Arenában, és most úgy néz ki, nem is kell sokat idegenben játszaniuk.

000 GYI0056867847

Nyugat legjobbja Kobe Bryant lett, a Lakerst 3-1-es hétre vezető játékos a konferencia legjobb dobója volt (28,5). A Los Angeles a héten bebiztosította, hogy 61 NBA-idényéből az idei már az 56. legyen, amikor bejut a rájátszásba. A San Antonio felett aratott győzelem azt jelentette, hogy a Lakers megnyerte a Pacific Divisiont.

Bryant legjobb meccse a Houston elleni rangadó volt, 37 pontot és 5 lepattanót szerzett, de sokoldalúságát bizonyítva kiosztott 6 gólpasszt, és volt 4 labdalopása is. A Lakers félelmetesen erősnek tűnik így, hogy Shaq O’Neal után újra megfelelő társa van Bryantnek a palánk alatt a spanyol Pau Gasol személyében. Az NBA keleti és nyugati konferenciájának állása itt található.

A hét megmozdulását a múlt hét játékosa, Dwayne Wade szolgáltatta. A Heat őrületes formában kosárlabdázó klasszisa a Chicago elleni meccs második hosszabbításának legvégén előbb labdát lopott a győztes kosárért támadó vendégektől, majd a dudaszó pillanatában vágta be a győztes hárompontost. (A játékosok mezén ezen az estén az NBA latin játékosainak tiszteletére voltak spanyol névelőkkel írva a csapatnevek, ugyanezen a játéknapon csapott össze például a Los Spurs a Los Sunsszal Phoenixben.)