Simán nyert a Pécs a női kosárlabda-bajnokság elődöntőjében

2009.04.12. 20:37

A Pécs jutott előnyhöz a vendég Szeged ellen az UNIQA női kosárlabda-bajnokság két sikerig tartó elődöntőjének vasárnapi nyitómérkőzésén. A két csapat elődöntője izgalmas csatát ígért, mivel két hete a pécsiek csak hosszabbítás után gyűrték le 78-74-re ellenfelüket a soproni Magyar Kupa-elődöntőben. Az ott később kupagyőztes baranyaiak ezúttal nem sok esélyt adtak a Tisza-partiaknak, ugyanis már az első negyedben nyolc ponttal megléptek, majd a félidőig a 14 pontot dobó Nicole Ohlde és 12 pontig jutó Vajda Anna vezetésével tovább növelték a távolságot.

Térfélcsere után a válogatottságot a héten lemondó Iványi Dalma is bekapcsolódott a pontgyártásba a bajnoki ezüstérmes házigazdáknál, miközben a túloldalon jobbára csak az ex-pécsi Szakács Ildikó villogott, így nemsokára 20 pont fölött járt a különbség. A tét nélküli utolsó szakaszban a vendégek nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz, akik a vártnál simább győzelmükkel 1-0-ra vezetnek a párharcban.
A két sikerig tartó elődöntő szerdán folytatódik Szegeden.

Eredmény, 1. mérkőzés: MiZo Pécs 2010 - Szeviép-Szeged 84-56 Legjobb dobók: Ohlde 18, Iványi 17, Vajda 16, Somogyi 10, illetve Szakács 13, Fürész 12, Zserzserunova 11

Korábban: 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
Zala Volán-ZTE - Szolnoki NKK 68-63

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc második mérkőzése kedden lesz Szolnokon.