Nézőkkel verekedett a Dombóvár egyik kosárjátékosa

2009.04.19. 20:38

Durva közjáték zavarta meg a szombat esti Kaposvár-Dombóvár férfi kosárlabda bajnoki mérkőzést: a találkozó 25. percében a vendégek amerikai játékosa, Ben Adams összeugrott néhány hazai szurkolóval, emiatt kiállították.

Az MTI információja szerint néhány kaposvári drukker az esetet megelőzően folyamatosan szidta a tolnai játékosokat, Adamset pedig le is köpték.

"A két klub között nagyon jó a kapcsolat, de nem tudtuk kivédeni, hogy ez megtörténjen - mondta vasárnap Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezetője. - Azon a részen, ahol a legvérmesebb szurkolóink nézik a mérkőzéseket, sokkal jobban figyelünk a rendre, mint a többi lelátón. A Dombóvár elleni találkozón is négy biztonsági ember tartózkodott ott. Hirtelen történt minden, a dombóvári játékos nekiütközött a reklámtáblának, és az egyik szurkoló leköpte. Az amerikai kosárlabdázó ezután ütött. Az esetnek semmi köze a rasszizmushoz, úgy gondolom, ha magyar játékos került volna oda, sajnos, ugyanez történt volna."

Az esetnek valószínűleg lesz folytatása, méghozzá a szövetség fegyelmi testülete előtt. Az UNIQA férfi kosárlabda NB I alapszakasza szombaton zárult, a Planet Leasing Dombóvár KC az ötödik, a Kaposvári KK pedig a 11. helyen végzett. Előbbi a negyeddöntőben a Zalakerámia-ZTE KK együttesével csap össze.