Kobe Bryant csúnyán lebőgött Utah-ban

2009.04.24. 10:41
Visszavette pályaelőnyét a Boston Celtics, a címvédő Chicagóban söpörte le a Bullst az NBA rájátszásának 3 játéknapján. A Lakers óriási csatában maradt alul Salt Lake Cityben, a Utah elsősorban kiváló játékának, másodsorban a sokat, de nagyon rosszul dobó Kobe Bryantnek köszönheti sikerét. A Dallas szétverte a San Antoniót.

Nem csak üres fogadkozás volt, amit a Utah-nál a két elbukott Los Angeles-i meccs után hangoztattak, a Jazz valóban elkapta a konferencia bajnokát. A hazaiaknál elképesztően nagyot játszott Carlos Boozer, 23 pontja mellé 22 lepattanót szerzett, amihez jött még Paul Millsap 17 pattanója, a palánk alatti csatát egyértelműen megnyerte a Jazz. A győztes kosár nem sokkal a dudaszó előtt esett, Deron Williams 13. pontja előtt még kiosztott a társaknak 9 gólpasszt is.

Utah-LA Lakers 88-86

Pont: Boozer 23 ill. Odom 21
Lepattanó: Boozer 22 ill. Odom 14
Gólpassz: Williams 9 ill. Bryant 6
A párharc állása 2-1 a Lakersnek

A Lakersben Gasol ugyan megdobta a 20 pontját (tragikus 10/4-es büntetőzéssel), és az Andy Bynumot váltó Lamar Odom is elsőrangúan tette a dolgát (21 pont, 14 lepattanó), de a csapat nem bírja ki, ha Kobe Bryant egy rossz napján is úgy érzi, neki kell eldöntenie a meccset. Most ez történt, Bryant 24 dobásából csak ötöt juttatott célba, ez már elég volt a Jazz bravúrgyőzelméhez. A párharc a szépítés ellenére a Lakers továbbjutását ígéri.

Ez történik a San Antonióval, ha egy ellenfél eredményesen védekezik Tony Parkeren és Tim Duncanen: a Dallas iszonyúan beledöngölte az American Airlines Center parkettjébe a Spurst. A Mavs legjobbja Dirk Nowitzki volt, aki nemcsak jól dobott, de kulcsszerepe volt Duncan megállításában is, ahogy a 17 pontig jutó J. Howardnak is. A Dallas mindenben megverte ellenfelét, a 4. negyedben a Spurs csak 13 pontot bírt kikínlódni magából.

Dallas-San Antonio 88-67

Pont: Nowitzki 20 ill. Parker 12
Lepattanó: Dampier 9 ill. Thomas 10
Gólpassz: Barea 9 ill. Parker 3
A párharc állása 2-1 a Dallasnak

Parkernek nagyon nem tetszett a világ egyik legjobban védekező irányítójának társasága, Jason Kidd kevés ponton tartotta a franciát, Parker 35 százalékkal dobott a mezőnyből, és leragadt 3 gólpassznál. Szinte mindegy is volt, kinek passzol, még talán Fabricio Oberto játszott egyedül elfogadhatóan, az argentin egy szűk félidő alatt 10 pontot dobott, és leszedett 4 lepattanót – ez pedig a péntek hajnali Spursben már klasszisteljesítménynek számított.

Rajon Rondo, a Boston irányítója mindenkire a frászt hozta. A chicagói szurkolókra a meccs alatt tarthatatlan játékával, 20 ponttal és 11 lepattanóval vette vissza a címvédő váratlanul elveszített pályaelőnyét. A hajrában aztán a bostoniakat is megijesztette, amikor társai karjában hagyta el a pályát, de a Kevin Garnettet a rájátszás előtt elveszítő Celtics-nél megnyugodhatnak, nincs komoly baja az irányítónak.

Chicago-Boston 86-107

Pont: Gordon 15 ill. Pierce 24
Lepattanó: Noah 10 ill. Rondo 11
Gólpassz: Hinrich 3 ill. Davis 6
A párharc állása 2-1 a Bostonnak

A Boston esélyeshez méltón gázolta el a Bullst, Paul Pierce eddig óriásit játszik a playoffban, Glen Davis pedig nem egy Garnett, de hoz egy jó átlagot. A Chicagóban a hátvédek nem fogtak ki nagy napot, Ben Gordon és Derrick Rose összesen 24 pontot dobtak, ez pedig általában egyet jelent a vereséggel, ráadásul a 21 pontos bostoni győzelem erősen demoralizáló hatású.