Teljes tisztújítást szorgalmaz a kosárszövetség volt főtitkára

2010.05.13. 15:00

Teljes tisztújítást szorgalmaz a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jövő pénteki küldöttgyűlésén Horváth Frigyes volt főtitkár. Az Újbuda-MAFC Kosársuli vezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában leszögezte:

„Egyértelmű számomra, ha a közgyűlés nem teljes tisztújítással választja meg új vezérkarát 2010. május 21-én, ismételten pereknek nézünk elébe. Örömmel olvastam Ruttner György és Farkas Balázs urak bölcs nyilatkozatait, miszerint a közgyűlésen vállalják a megmérettetést. Felszólítom az elnökség további tagjait, hogy kövessék a példát, és vállalják az új megmérettetést. Félnivalójuk nincs, hisz a klubok eddig is támogatták jelölésüket, miért ne tennék azt ismét.”

Arra az esetre, ha a küldöttgyűlésig nem lép vissza a teljes vezérkar, Horváth Frigyes azt javasolta klubvezető társainak, hogy egy napra hívják vissza az elnökséget. Az MKOSZ-nek jelenleg nincs elnöke, miután Berényi János távoztával a március 3-án megbízott Ruttner Györgynek a Legfelsőbb Bíróság (LB) áprilisi ítélete értelmében megszűnt a vezetőségi tagsága. A szövetség elnöki posztjára a körmendi klubtulajdonos Szabó Forrai Zsolt tíz nappal ezelőtti visszalépése nyomán jelenleg egy jelölt van Szalay Ferenc szolnoki polgármester személyében.