NBA: 1 győzelemre a bajnokságtól a Celtics

2010.06.14. 10:45
A nagydöntő 5. meccsét a Boston Celtics nyerte, amely 3-2-re vezet a Los Angeles Lakersszel szemben, és egy meccsre van története 18. bajnoki címétől. A párharc mostantól Los Angelesben zajlik.

A Bostont nagyon nehéz megverni, ha úgy játszik, ahogy a nagydöntő 5. meccsén. A Celtics keményen védekezett, határozott volt a saját palánkja alatt, elöl pedig Paul Pierce szórta meg magát (27 pont).

Rajon Rondo 18 pontja mellé kiosztott 8 gólpasszt is, ráadásul az irányító kritikus helyzetben, a hajrában támadólepattanót szedett (Lamar Odom és Andy Bynum között), és az ő ziccerével dőlt el végleg a meccs. Fontos része van a Celtics 92-86-os győzelmében Kevin Garnettnek is, aki dupla duplája (18 pont, 10 lepattanó) mellett jól védekezett Pau Gasolon, aki leragadt 12 pontnál.

A Lakerst Kobe Bryant tartotta versenyben, 38 pontot dobott, rajta kívül egyedül Gasol jutott 10 pont fölé. Bryant mellett még Odom dicsérhető, aki csereként beállva lendített csapata játékán. Furcsa adat, hogy a vendégek nagyon soknak számító 16 támadópattanót szedtek, mégsem tudták megnyerni a meccset a második szándékú támadásokból.

Boston Celtics-LA Lakers 92-86

Pont: Pierce 27 ill. Bryant 38
Lepattanó: Garnett 10 ill. Gasol 12
Gólpassz: Rondo 8 ill. Bryant 4
Mezőnydobás: 56 ill. 40 %
Az állás: 3-2- a Bostonnak

A meccs utolsó pontjánál Pierce egy erős indítást kapott a vonal mellett, amit sikerült bent tartania, és a vonalon egyensúlyozva lőtt passzal találta meg Rondót. „Egy támadáson belül mutattam egy kis Randy Mosst és egy kis Tom Bradyt” – vigyorgott a Celtics-játékos a híres NFL-elkapóra, és irányítóra utalva.