Völgyi Péter és Kámán Tamás is Pakson folytatja

2011.05.25. 11:28

Völgyi Péter, a Zalakerámia-ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője és Kámán Tamás, az együttes egyik legjobb játékosa Pakson, az Atomerőműnél folytatja pályafutását. A szakember és a válogatott kosaras szerdán sajtótájékoztatón jelentette be távozását, s egyben jelezték, hogy mindketten két évre szóló megállapodást kötöttek a következő kiírásban bajnoki címre pályázó Atomerőművel.

A zalaiakkal tavaly bajnokságot nyert Völgyi - aki Horváth Imrét váltja majd a paksi kispadon - azzal indokolta lépését, hogy a ZTE új vezetése által kínált költségvetéssel nem lehet megvalósítani az ő szakmai elképzeléseit. Kámán elmondta, elfogadhatatlan számára, hogy az eddiginél jóval gyengébb csapatban játsszon a zalai megyeszékhelyen, döntésében ugyanakkor az is fontos szerepet játszott, hogy szoros barátságot kötött az elmúlt években Völgyivel.

A 2009/2010-es szezonban nagyszerű teljesítménnyel bajnokságot nyert ZTE az idei évre csődközeli helyzetbe jutott, a vezetőség nem tudta a fizetéseket biztosítani, ezért februárban minden játékosnak lehetőséget kínált arra, hogy távozzon. Az együttes két amerikai légiósa, illetve Vojvoda Dávid el is hagyta a csapatot, ennek ellenére sikerült a felsőházi rájátszásba jutnia a Völgyi Péter tanítványainak, ott pedig a negyeddöntőben 3-1-re kaptak ki az Atomerőműtől. A paksiak a negyedik helyen zárták a 2010/2011-es bajnokságot, miután a négy között az Albacomppal, a bronzért kiírt párharcban pedig a Körmenddel szemben alulmaradtak.