Obadiah Nelson Trotter a kosárválogatottban

2011.06.20. 19:50

Obadiah Nelson Trotter, a bajnok Szolnoki Olaj amerikai játékosa letette az állampolgári esküt, így már az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőkön is pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatottban. A csapatnak komoly erősítést jelent a 27 éves, 186 cm magas irányító, aki sokat segíthet abban, hogy a válogatott kivívja az Eb-szereplést.

Az augusztus 9-én kezdődő pótselejtező-sorozatban Finnországgal és Portugáliával kell megküzdeni, az első vagy a második helyen kell végezni ahhoz, hogy a csapat szerepelhessen a litvániai kontinenstornán. A válogatott ismét számíthat a szintén szolnoki Báder Mártonra is, aki tavaly derékfájdalmai miatt nem vállalta a szereplést.

A magyar válogatott kerete

Szabó Zsolt (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Horváth Ákos (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Atomerőmű), Wittmann Krisztián (T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE), Fodor Márton (Szolnoki Olaj KK), Hanga Ádám (Manresa), Molnár András (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Soós Gábor (Kaposvári KK), Tóth Gergely (Zalakerámia-ZTE KK), Tóth Ádám (Zalakerámia-ZTE KK), Báder Márton (Szolnoki Olaj KK), Keller Ákos (Albacomp), Obie Trotter (Szolnoki Olaj KK), Hendlein Roland (Albacomp), Lóránt Péter (Burgos), Trepák Zoltán (Szolnoki Olaj KK)

A pótselejtező menetrendje (a háromból két csapat jut ki az Eb-re):
Portugália-MAGYARORSZÁG, augusztus 9.
MAGYARORSZÁG-Finnország, augusztus 12.
Finnország-Portugália, augusztus 15.
MAGYARORSZÁG-Portugália, augusztus 18.
Finnország-MAGYARORSZÁG, augusztus 21.
Portugália-Finnország, augusztus 24.