Chris Paul a Los Angeles Clippersé

2011.12.15. 10:18

Szerdán lezárult az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb irányítójának számító Chris Paul hosszadalmasra nyúlt átigazolási ügye, melynek végén a Los Angeles Clippersnek sikerült megszereznie őt.

A liga által birtokolt New Orleans Hornets komoly árat kért legjobbjáért cserébe, korábban úgy tűnt, túl komolyat, ugyanis a két fél között hétfőn megszakadtak a tárgyalások, mivel a Clippersnek négy kosarast kellett volna Paulért adnia. Az egyezkedés ugyanakkor nem zárult le végleg, és szerdára sikerült közös nevezőre jutniuk az érdekelteknek.

Ennek eredményeként Paul és a 2015-ös amatőrjátékos-börzére érvényes két választási jog Los Angelesbe, míg a Clippers két eddigi alapembere, az előző szezonban átlagban 22,3 pontot szerző Eric Gordon, és a meccsenként 12,4 pontot és 7 lepattanót termelő Chris Kaman, illetve Al-Farouq Aminu, valamint egy 2012-es első körös draftjog pedig New Orleansba került.

Pault eredetileg a másik Los Angeles-i csapat, a Lakers akarta megszerezni, a múlt héten már kész is volt az a megállapodás, mely három csapatot érintett volna, ám a liga az utolsó pillanatban megvétózta az üzletet.

A december 25-én kezdődő NBA-szezon előtti átigazolási időszak legnagyobb vesztesének egyelőre éppen a Lakers tűnik, mely egyetlen komoly igazolást sem tudott végrehajtani eddig, ugyanakkor elveszítette egyik legjobb játékosát, a világbajnok, a csapattal pedig kétszeres NBA-bajnok Lamar Odomot. A legutóbbi szezon legjobb csereemberének választott csatárt többek, így a nagy sztár Kobe Bryant szerint is tulajdonképpen ingyen adták oda a vezetők a címvédő Dallas Mavericksnek, melynek mindössze egy draftjog átruházásába került a 2010/2011-es idényben mérkőzésenként 14,6 pontot és 8,6 lepattanót szerző kosaras.