Krivacsevicset kölcsönadta a soproni női kosárcsapat

2011.12.20. 10:09

A csapat anyagi helyzetének stabilitása érdekében a női kosárlabda-bajnokságban címvédő Uniqa-Euroleasing Sopron kölcsönadta Krivacsevics Tijanát a spanyol Rivas Ecópolis együttesének. A magyar klub honlapjának tájékoztatása szerint Török Zoltán ügyvezető hétfőn jelentette be, hogy Krivacevics fél évre kerül a madridi együtteshez, mely a Sopronhoz hasonlóan az Euroligában is szerepel, s öt győzelemmel és öt vereséggel jelenleg a C csoport ötödik helyén áll.

„Elsősorban gazdasági okok indokolták ennek a lépésnek a megtételét, aminek egyáltalán nem örülünk, hiszen egyik legtehetségesebb játékosunkat vagyunk kénytelenek nélkülözni - nyilatkozta a honlapnak Török. - Sajnálom, hogy nem sikerült más megoldást találni, de olyan helyzetben vagyunk, amikor a költségvetésünk egyensúlyának a fenntartására már nem láttam más esélyt, mint a költségcsökkentés. Jelenleg is komoly likviditási gondokkal küzdünk, bízom benne, hogy nem lesz szükség további hasonló lépésre, ám ezt egyértelműen nem is zárhatom ki. Sajnos nem arról van szó, hogy rosszul terveztünk volna, sokkal inkább arról, hogy tervezett bevételeket nem tudunk realizálni.”

Az ügyvezető azt ugyanakkor hangsúlyozta, a klub jövője nincs veszélyben, mivel évről évre folyamatosan fizetik vissza a hiteleiket, s éppen ennek a folyamatnak a fenntartása miatt kényszerült most erre a lépésre.