Hanga Ádám hat pontot dobott a Badalonának

2012.01.30. 10:58


A magyar kosaras csapat 13 ponttal kapott ki, a Lóránt Péter ismét játszott a Lagun Arónban.
A Manresát erősítő Hanga Ádám hat pontot dobott a Joventut Badalonának a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. A válogatott magyar légiós – akit a tavalyi amatőrbörzén kiválasztott az NBA-s San Antonio Spurs – a liga honlapja szerint 17 perc alatt három gólpasszt is kiosztott a mérkőzésen, melyet a Manresa 92-79-re elvesztett.

„Nagy kár ezért a mai mérkőzésért. A Joventut edzőjét kiállította a bíró sorozatos reklamálás miatt a második negyedben, de a csapatukon ez nem látszott meg. Az első részben érzésem szerint jól ment nekem a játék. Nem volt ma igazán kimagasló csapatjátékunk, emiatt kaptunk ki. Aminek örülni lehetett, hogy a sérült irányítónk, Rodríguez ismét játszhatott” - nyilatkozta az MTI-nek Hanga Ádám.

A Lagun Aróban légióskodó, novemberben megsérült és ugyancsak válogatott Lóránt Péter győztes meccsen tért vissza: 17 másodpercet töltött a parketten a Monbus ellen 88-80-ra megnyert találkozón. A Manresa jelenleg a 12., a Lagun Aro a 7. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.