Párizsban volt modell, most a Győr centere

2013.02.13. 23:26

A modellkedéssel is foglalkozó spanyol centert, Cindy Limát igazolta le a női kosárlabda NB I. címvédője, a HAT-AGRO UNI Győr. A kosaras fél Európát már végigjátszotta, szinte mindenhol jól tudja érezni magát.

Az angolai és kubai szülőktől származó 32 éves kosárlabdázó nagyon jól szedi a lepattanókat, korábbi csapataiban és a spanyol válogatottban is ezért tudott fontos szerepet betölteni. A 196 centiméteres centernek a Győrben is a palánk alatti játékot kell megerősítenie. Lima már 1998-ban, juniorként Európa-bajnok lett, majd felnőttként is több világversenyen nyert érmet, 2007-ben Eb-ezüstöt, 2009-ben Eb-bronzot, 2010-ben világbajnoki bronzot szerzett, a pekingi olimpián ötödik lett.

Légiósként szinte egész Európát bejárta, legutóbb a török Tarsusban játszott, de egy ideje már egyedül edzett. Korábban Spanyolországban a San Jose, a Celta Vigo és a Ros Caseres csapataiban kosarozott, utóbbival a Sopron ellen is játszott, majd a lett TTT Riga és a francia Aix-en-Provance játékosa is volt, de Portugáliában és Olaszországban is megfordult. Talán ezért sem vélelten, hogy a baratái többször kérdezgették, hogy vajon a maffia üldözi, hogy elhagyta Spanyolországot? Lima eloszlatta ezeket a téveszméket, azt mondta, egyszerűen szeret sokféle kultúrát és nyelvet megismerni, és körülbelül 20 másodperc alatt bárhol otthon érzi magát.

Párizsba viszont nem kosarazni ment, a sporttal egy rövid időre felhagyva leszerződött egy modellügynökséghez a filmművészetet is tanuló center. „Kaptam egy nagyon jó lehetőséget, ami egy darabig ment is a maga útján, de aztán rájöttem, hogy nekem a kosárlabda a szenvedélyem, és bár sokan nem értették a döntésemet, de a sportot választottam, amit azóta sem bántam meg" – nyilatkozta a kisalföld.hu-nak a már győri kosaras.