Rasszisták verték össze a nyitrai kosarast

2013.02.26. 13:15

Egy nyitrai szórakozóhely előtt összeverték az Edymax SPU Nitra kosárcsapatának bahamai légiósát, Jean Roney Cadot-ot. Már a rendőrség is rasszista indíttatásúnak véli a támadást, írja a bumm.sk.

Cadot súlyos sérüléseket szenvedett, többen is fejbe rúgták, az orrát eltörték, a szeme is károsodott, meg kellett operálni. A támadás a múlt csütörtökről péntekre virradó éjszaka történt. Cadot egy szintén sötét bőrű csapattársával tartózkodott a bárban, törzsvendégnek számított ott.

A két kosaras helyi vendégekkel került összetűzésbe, valószínűleg bőrfejűek voltak a támadók. Egy tanú szerint a huligánok azt kiabálták, megtisztítják Nyitrát, Szlovákiát és az egész világot a feketéktől. Később sört öntöttek a kosarasokra, ezért a kidobók felszólítottak mindenkit arra, hogy hagyja el a bárt. A bőrfejűek kint megvárták a két kosárlabdázót, és akkor támadtak rájuk, több társuk kíséretében.

Egyelőre nem emeltek vádat a támadók ellen, hétfőn szembesítik majd őket Cadot-val.

A nyitrai kosárcsapat játékosai nem akarnak nyilatkozni, a Sme információi szerint azzal, hogy a diszkóban voltak, valószínűleg megszegték a szerződésüket. Cadot állítólag azt fontolgatta, hogy a támadás miatt távozik Szlovákiából, ám a klubmenedzserrel való beszélgetése után meggondolta magát.