Álmukban érte a baleset a kosarasokat

2013.09.09. 09:33

A szombaton délután karambolozott győri kosarasok közül többen aludtak, amikor buszuk ütközött azzal az autóval, ami áttért a sávjukba, írja a Blikk.

„Társaim többségéhez hasonlóan én is aludtam. Így aztán semmire nem emlékszem a balesetből, nem tudom, pontosan mi történt. Szerencsére nincsenek komolyabb sérüléseim, ezért ki tudtam mászni az oldalára dőlő autóbuszból. Hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok, kicsit szédültem" – idézi a lap a válogatott Mansaré Anna Mantyt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ütközés miatt a busz az oldalára fordult, a Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubtulajdonos életét vesztette, a lap úgy tudja, mindketten a busz elejében ültek. A buszvezető nyakrándulással megúszta, de a történtek miatt sokkos állapotban van.

A balesetben mindenki megsérült, aki a buszon ült, a szerb Natasa Kovacsevics lábfeje pedig olyan súlyosan roncsolódott, hogy amputálni kellett. A lap úgy tudja, Tullner Evelin és az amerikai Samantha Mackay csigolyasérülést szenvedett, Tullnernek a bokája is eltört. Czirják Noémit és Kovács Krisztinát gerinc-, Koch Dórát csukló- és Pénzes Kingát fejsérüléssel kezelik. Burdi Szabolcsot, a klub gyúróját súlyos tüdősérülése miatt már szombaton meg kellett műteni, azóta mélyaltatásban tartják, az állapota még mindig kritikus.

Fűzy András klubvezető a lapnak nyilatkozott arról, mi lesz a csapattal. „Azt tudjuk, hogy szeptember 28-án lenne az első tétmeccsünk, a Közép-európai Ligában a horvát Novi Zagreb vendégeként lépnénk pályára, majd november elején kezdődnének az Európa-liga küzdelmei. Ám ez még odébb van, most halottaink, barátaink méltó búcsúztatását kell megszerveznünk, s nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy feltérképezzük játékosaink pontos állapotát. Hétfőn vagy kedden egyeztethetünk a csapat további sorsáról. Folytatni szeretnénk."

Az unokatestvérét elvesztő Fűzy a Digi Sport reggeli műsorában azt mondta, a klub klub segítséget kap a nemzetközi szövetségtől, és kölcsönjátékosokat fog igazolni, a hazai szövetség pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden segítséget meg kíván adni a győrieknek ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessenek a 2013/2014-es idényben. Annyi bizonyos, hogy a csapat elindul az Euroligában, amely november 7-én rajtol el.

A baleset okozóját, egy 69 éves kapuvári férfit őrizetbe vették, a rendőrség vasárnapi közleménye szerint hétfőn kezdeményezik az előzetes letartóztatását.