Rodman olimpiára vezetné az észak-koreai kosarasokat

2013.09.09. 17:05

Az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun és a volt sztárkosaras Dennis Rodman barátsága régóta ismert, a korábbi NBA-játékos az elmúlt napokban is járt Észak-Koreában, ahol kezében tarthatta Dzsongun újszülött lányát is.

Barátságuk mellett azonban a közeljövőben szakmai szálak is fűzhetik a Féreg becenévre hallgató kosarast Észak-Koreához, miután hétfőn, New Yorkban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy felkérték az ázsiai ország kosárlabdacsapatának edzésére. A cél pedig nem más, mint hogy kijuttassa a válogatottat a 2016-os riói olimpiára.

Az ötszörös NBA-bajnok Rodman emellett arról is beszélt, hogy gálameccset szervez január 8-ára,  Dzsongun születésnapjára, melyen korábbi NBA-sztárokkal játszana az észak-koreai válogatott.

Ez az egész arról szól, hogy közelebb hozzunk egy olyan országot, amelyről mindenki azt mondja, hogy mennyire rossz. Pedig nem az.

Emellett azt is leszögezte, hogy a januári mérkőzést a lehető legkomolyabban gondolja, és nem a pénz motiválja, mivel az eseményen semennyit nem fog keresni. A találkozót egyébként egy ír fogadóiroda, a Paddy Power szponzorálja.

Rodman december 14-én újabb egy hétre utazik Észak-Koreába, hogy pontosítsa a terv részleteit.