Megvan kezem, lábam, többet nem kívánhatok

2013.09.10. 09:32

A korábbi válogatott Kovács Kriszta befejezi pályafutását a csapatot ért busztragédia után, nyilatkozta a győri kosárlabdázó a Bors Online-nak.

„Megvan kezem, lábam, ennél többet most nem kívánhatok. A bal oldalon ültem, nem azon, amelyre a busz borult. Aludtam, majd elájultam. Talán ez a legnagyobb szerencsém, mert a szörnyű képek nem ivódtak belém. Fel fogok gyógyulni, de ehhez három-négy hónap kell. Eleve azt terveztem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, azt hiszem, véget ért a pályafutásom, többet valószínűleg nem lépek pályára" – mondta Kovács. Meg kellett műteni, nyakcsigolyáját rögzítették.

Szalay Ferenc, a magyar kosárszövetség elnöke is meglátogatta a busztragédia sérültjeit. „Egy biztos, a lányokat minél előbb ki kell vinni a pályára, hogy érezzék, a sportvilág mögöttük áll, és lássák, hogy nekik ott van a helyük."

Fűzy András társadalmi elnök szerint a győri klub elindul a bajnokságban és a novemberben rajtoló Euroligában is, kedden kapnak majd tájékoztatást az orvosoktól, hogy a sérültek mikor térhetnek vissza. A Közép-Európai Ligát viszont kihagyják, várhatóan ZTE ugrik majd be helyettük.

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz szombat délután frontálisan ütközött a 85-ös főúton egy a sávjába áttérő személyautóval Kapuvár és Vitnyéd között, majd az árokba borult.

A balesetben életét vesztette Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató, az egyik játékos, Natasa Kovacsevics sérült lábát pedig térden alul amputálni kellett.

Adománygyűjtés indul a győri áldozatok megsegítésére

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége adománygyűjtést indít a szombaton buszbalesetben elhunyt Fűzy Ákos és Tapodi Péter családjának megsegítésére.

Az MKOSZ alábbi, elkülönített alszámláján várja az adományokat:
10300002-20316431-49020504